Når startskuddet lyder til DM i Landevejscykling i Give den 17. juni, er det nogle af landets bedste ryttere, der skal kæmpe om den eftertragtede dannebrogstrikot.

Danmarks hårdeste cykelterræn danner ramme om DM i Landevejscykling, hvor 22 af World Tour herre rytterne vil deltage – og eftersom de mest udfordrende stigninger ligger tidligt på ruten, må de forvente at skulle op at træde i pedalerne.

World Tour herre rytterne tæller navne som Jakob Fuglsang, Mads Pedersen og Michael Valgren. I 2020 vandt Kasper Asgreen dannebrogstrikoten til linjeløbet i Middelfart.

Publikum kan derfor se frem til en oplevelse – hvad end de hepper med på sidelinjen i Give eller hjemmefra sofaen, når TV2 Sport sender søndagens linjeløb.

Blandt elitekvinderne findes Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard, Julie Leth og Amalie Dideriksen, som er nogle af dem, der skal kæmpe om den rød/hvide trøje.

Borgmester Jens Ejner Christensen ser frem til DM i Landevejscykling:

”I Vejle Kommune er vi stolte af, at de største cykelstjerner kommer hertil for at køre med om danmarksmesterskabet i Give. Vejle Kommune har Danmarks hårdeste cykelterræn - Kingdom of Cycling - og vi har en rigtig hård DM rute med mange højdemeter, så jeg tror vi får et fantastisk spændende løb, med alle de bedste ryttere.”

DM i landevejscykling finder sted 17. til 20. juni – enkeltstart og linjeløbene starter og slutter i Give.

Program for DM i Landevejscykling

Torsdag 17. juni: enkeltstart 
Fredag 18. juni: enkeltstart og samlet start (paracykling)
Lørdag 19. juni: linjeløb (herrer U-19)
Søndag 20. juni: linjeløb (kvinder U-19/Kvinder elite, herrer elite)

Sidst opdateret: