Hvad skal Vejles nye erhvervspolitik satse på?

Hvor skal Vejle hen i 2025? Hvad er de nye mål for en kommune i stærk vækst? Det skal erhvervsliv, uddannelser, organisationer og politikere sammen sætte ord på i løbet af 2019. Det første skridt blev taget på Welcon i Give en mandag aften.

Anbefal denne side:

Store grå stålelementer til vindmølletårne, hvide duge på bordene og varmekanoner i baggrunden. Det var den gamle industri, der mødte den nye industri og fremtidens krav om bl.a. bæredygtighed sat sammen med både højskolesang og oplæg om den nyeste teknologi. Det var kulissen, da medlemmer af bestyrelserne for Vejles erhvervsnetværk, ledere af uddannelserne, organisationsfolk og politikere mødtes på Welcon i Give til Kick-Off på Vejles nye erhvervspolitik.

Vejle Kommunes erhvervspolitik 2020 udløber lige om lidt, og derfor har Byrådet besluttet at bruge det kommende år til at undersøge, hvordan fremtidens erhvervspolitik skal se ud. Målene i den gamle politik er stort set nået, og nu skal der tænkes nyt.

-Det vil vi gøre ved at gå i dialog om, hvordan vi ser på fremtiden, og hvordan vi sammen kan præge den fremtid for Vejle Kommune, som vi ønsker, sagde borgmester Jens Ejner Christensen i sin velkomsttale til de inviterede.

- Vores udgangspunkt i Vejle er godt – faktisk er det rigtig godt. Man kan godt sige, at vi er i den erhvervspolitiske førertrøje. Men det er også vores udgangspunkt, at hvis vi skal blive i den førerposition, så kræver det, at vi bliver ved med at udvikle vores samarbejde, understregede borgmesteren.

Aftenen bød også på inspiration udefra om hvilke trends og tendenser, man skal være opmærksom på, når den nye politik skal formuleres. 

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen stillede spørgsmålet: ”Hvad skal vi leve af i fremtiden”, mens journalist og IT-ekspert Nicolai Sonne introducerede deltagerne til kunstig intelligens, og hvordan teknologien breder sig som en steppebrand. 

Og så havde deltagerne mulighed for at aflevere de første ideer til den nye politik inden aftenens overraskelse: Danmarks bedste hotdogs fra MeMu Bistro.

Læs hele historien på mikropol.dk


Send dit eget input til Vejles nye erhvervspolitik her

Sidst opdateret: 14. marts 2019