Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om nye restriktioner til og med 2. januar. Testcenter åbnet i Vejle


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Hvor vokser Vejle Kommune: Få overblikket her

Se, hvilke byer, der er vokset mest de seneste 5 år - og med hvor meget.

Anbefal denne side:

Mens mange af Danmarks provins- og landsbyer kæmper en hård kamp for at holde på egne borgere, og modstå befolkningens ryk mod de store byer, så er historien en anden i Vejle Kommune.

Her formår store og små byer nemlig at holde på sine borgere og mange steder præsterer man også en pæn vækst i befolkningstallet. Samtidig karakteriseres kommunen af nogle kraftcentre, hvor væksten i befolkningstallet virkelig er til at tage at føle på. Det gælder blandt andet for Vejle by, samt Børkop, Brejning, Bredballe og Skibet.

Det viser kommunens egen befolkningsprognose, der på basis af historiske data og forventninger til flyttemønstre, fertilitetsniveau og levealder – samt effekten af den forventede boligudbygning i kommunen, forudser udviklingen i befolkningstallet i alle dele af kommunen.

Børkop vokser mest

Her kan man se, at der i 2015 boede 5139 borgere i Børkop. Prognosen viser, at befolkningstallet per 1. januar 2020 vil være steget til 5829. Det betyder, at befolkningstallet er steget med 13 procent på fem år, hvilket er den største procentvise stigning i hele Vejle Kommune.

Se tallene her

Sidst opdateret: 24. september 2020