Lørdag var en festdag. Her blev Vejles nye ressourcecenter indviet efter halvandet års byggeri, og søndag kunne de første vejlensere trille ind på genbrugspladsen for at aflevere eller hente ressourcer

Billedet viser RCV foroven og er taget med drone.

På Voervej 12 er Vejles nye bæredygtige trækplaster. Det er nemlig adressen for Ressourcecenter Vejle, der blev indviet lørdag med taler, kemishow, streetfood, affaldsstomp med Copenhagen Drummers og meget mere.

Der var op mod 2000 borgere, som fra klokken 11-15 kiggede forbi festlighederne og deres nye genbrugsplads. Endda Danmarks første containerfrie genbrugsplads.

De manglende containere gør det muligt for borgerne at aflevere deres aflagte møbler eller andet, som derefter sorteres på RCV, så andre kan få glæde af dem – fremfor det går til spilde.

Fremover vil borgere også kunne deltage i workshops, mens skoleelever kan komme på skoleforløb, hvor de lærer om genbrug og sortering af affald.

På den måde skal Ressourcecenter Vejle bidrage til, at vi bruger jordens ressourcer bedre og passer på klimaet. 

Søndag åbnede genbrugspladsen for de første vejlensere, der har taget godt imod den nye genbrugsplads. RCV er fremover åben:

Mandag-fredag 07.00-18.00

Lørdag-søndag (og helligdage) 09.00-18.00

Læs mere om Ressourcecenter Vejle her

Sidst opdateret: