Vejle Brandvæsen og Sydøstjyllands Politi har valgt midlertidigt at evakuere fire boliger på Banevang i Mølholm efter et begyndende jordskred. Samtidig er hele skovområdet omkring Mølholm Kirke totalt spærret for al færdsel, da der er fare for jordskred.

I aftes blev Vejle Brandvæsen kaldt ud til et muligt jordskred på Banevang. Her var et træ desuden væltet ind i en murstensgarage.

- Vores indsatsleder vurderede, at der var fare for sammenstyrtning og fortsat risiko for yderligere jordskred. Derfor valgte vi i samarbejde med Sydøstjyllands Politi at evakuere boligens beboere samt beboerne i yderligere tre huse på vejen, siger Thomas Dietz, beredskabschef i Vejle Brandvæsen.

Hold dig væk fra skovområdet ved kirken

Her til formiddag er hele skovområdet omkring Mølholm Kirke afspærret, da der er risiko for yderligere jordskred.

- Folk må ikke gå i området overhovedet, da der er overhængende risiko for, at jorden skrider, lyder advarslen fra beredskabschefen.

Berørte beboere kontaktes direkte

Samtidig er Beredskabsstyrelsen ved at overflyve området med drone, så der kan skabes et klart overblik over situationen

- Vi forventer i løbet af formiddagen at få et overblik over, hvordan de berørte husstande skal forholde sig i de kommende dage, og de vil alle blive kontaktet direkte af os, siger Thomas Dietz og tilføjer:

- Vi holder tæt øje med området helt generelt.

Sidst opdateret: