Konference: Bliv klar til en cirkulær fremtid og få konkurrencemæssige fordele

I fremtiden skal virksomheder i stigende grad tænke miljøet ind i forretningsmodellen. Den miljøbevidste tilgang har nemlig en række konkurrencemæssige fordele, og det skal en konference i Vejle gøre virksomhederne klogere på.

Anbefal denne side:

Det er ikke kun forbrugerne, som tænker på miljøet. Virksomheder gør det også, og flere og flere har allerede ændret forretningsvinkel fra lineær til cirkulær økonomi. Men i fremtiden bliver det nødvendigt for endnu flere virksomheder at følge trop, for forbrugerne efterspørger i stigende grad produkter, som er produceret på en miljøbevidst måde. 

- Der er ingen tvivl om, at virksomheder, der tænker cirkulær økonomi ind i deres forretningsmodel, har en fordel. Forbrugerne stiller i langt højere grad krav til, at produkterne har en grøn profil. Derfor er der opstået et nyt behov i markedet for miljøvenlige virksomheder, fortæller Jens Jørn Josefsen, eksport manager i Vejle Kommune og tovholder på konferencen ”Fremtiden er cirkulær”. Han tilføjer: 

- Helt generelt handler cirkulær økonomi om at fokusere på den bedste udnyttelse af økonomi og resurser, og her kan mange virksomheder blive mere effektive. Der bliver smidt alt for meget væk, og der skal derfor ske en reduktion af affald. Vi kommer ikke uden om, at genanvendelse kommer til at fylde i fremtiden, og den udvikling skal virksomhederne forholde sig til. 

Læs hele artiklen på mikropol.dk her

Tilmeld dig "Fremtiden er cirkulær" her

Sidst opdateret: 31. januar 2019