Kom og få en PCR test i Gårslev Hallen 24. november kl. 9 - 17.

Smitten med Covid-19 i Gårslev Sogn er nu så høj, at sognet overskrider de grænser, myndighederne har sat for, hvornår der bør sættes gang i lokale restriktioner for at bremse smitten.

Mandag havde Gårslev en incidens på hele 975,8 med 21 nye smittede på en uge og en positivprocent på 5,82. Grænserne er på 800/20 og 3.

Den meget høje smitte i Gårslev Sogn betyder, at Regionen i morgen onsdag 24. november tilbyder PCR test i Gårslev Hallen. Der er ingen tidsbestilling. Du møder bare op mellem kl. 9-17.

Den høje smitte betyder også, at Vejle Kommune sætter gang i en række lokale tiltag i dagtilbud og skole. Samtidig opfordres borgerne til at huske myndighedernes gode råd om smitteforebyggelse: Bliv vaccineret. Lad dig teste, hvis du har symptomer eller er nær kontakt. Hold afstand. Og husk at holde en høj hygiejne.

Tiltag i dagtilbud i Gårslev Sogn er bl.a.:

  • At dagtilbud tilrettelægges, så børnene så vidt muligt holder sig inden for egen stue eller i egen gruppe.
  • At forældrene henter og afleverer børn udendørs, hvis muligt.

Tiltag i Gårslev Skole bl.a.:

  • At eleverne så vidt muligt opdeles klassevis i frikvarterer og pauser.
  • Eleverne testes to gange om ugen.
  • At aflyse større sociale arrangementer på tværs af klasser.
    Sociale arrangementer med sociale formål såsom klassefester, fødselsdag og fælles morgenmad bør holdes inden for stamklassen.
  • At holde afstand blandt medarbejdere, forældre m.fl. Anbefalingen gælder ikke elever og imellem elever og medarbejdere.

Restriktionerne kan aflyses igen, når sognet i syv dage i træk er under niveau på mindst ét af de tre parametre: Incidens, antal smittetilfælde og positivprocent.

I Vejle Kommune er den samlede incidens tirsdag 23. november oppe på 354 med 419 nye smittede på en uge.

Sidst opdateret: