Vi skaber bedre passage for cyklisterne mellem Vestergade og Gormsgade. Det betyder omkørsel for bilisterne og Vesterbrogade indsnævret til én vejbane i vestlig retning i ugerne 26, 27 og 28.

Det er ofte cyklisterne, der må ud på længere omveje, når vi arbejder i trafikken. Men denne gang er det de tohjulede, der er i centrum, når vi gør passagen mellem Vestergade og Gormsgade lettere at passere for cyklister.

Omkørsel og kun et spor for biler

Det betyder til gengæld, at du som bilist må en tur rundt ad Gormsgade, hvis du skal ad Vesterbrogade i vestlig retning eller mod Vedelsgade. Kommer du fra Vardevej mod Skovgade, kan du fortsat køre på Vesterbrogade. Dog spærres højresvingsbanen mod Vestergade.

Vi anbefaler dig at køre i god tid og evt. vælge andre ruter.

Tre faser

Arbejdet deles op i tre faser. Første fase løber fra 24. juni til 26. juni, begge dage inkl., og er opbrydning af de eksisterende heller.
Anden fase går fra 27. juni til 30 juni, begge dage inkl., og her lægges ny belægning.
Sidste fase er fra 1. juli til 13. juli, begge dage inkl., og her udføres det resterende arbejde.

Mere fremkommeligt og sikkert for cyklister – biler må holde tilbage

Fra midten af juli er der igen fuldt farbart på Vesterbrogade.
Lyskrydset ved Gormsgade og Vestergade vil dog til den tid være ændret, så de højresvingende biler mod Gormsgade også skal standse for rødt, når der er krydsende cyklister fra Vestergade. Det udvidede lyskryds er for at gøre det nemmere og mere sikkert for cyklisterne at krydse vejen.

Beboere i Vestergade med parkering i baggårdene modtager i den kommende tid brev via e-boks.

Vesterbrogade cyklister
I dag må cyklister stå af cyklen og trække den over fodgængerfeltet på Vesterbrogade.
Vesterbrogade cyklister
Hellen i midten af vejen fjernes bl.a., så der kan skabes lige passage for de tohjulede på tværs af Vesterbrogade mellem Vestergade og Gormsgade.
Vesterbrogade cyklister
De røde afmærkninger er de områder, der vil blive ændret, når arbejdet går i gang i uge 26, 27 og 28.
Sidst opdateret: