33 nye elladestationer til elcykler er på vej op rundt om i kommunen. De nye ladestationer rejses med økonomisk støtte fra Vejdirektoratet.

Har du også spejdet efter et sted at lade din cykel op, når du fx besøgte Tirsbæk Strand, Egtvedpigens Grav, Kongernes Jelling eller midtbyen i Vejle?

Så er der lys forude. Vejdirektoratet har nemlig øremærket 12,2 mio. kr. fra EU’s genopretningsplan til at sikre offentlig tilgængelig opladning af elcykler. Og Vejle Kommune får del i ca. 1,2 mio. kr. af det beløb.

Godt for sundheden, klimaet og trængslen på vejene

Sidste år vedtog Teknisk Udvalg sit grønne visionstillæg til mobilitetsplanen, der lægger op til, at både pendlere, fritidscyklister og cykelturister gerne må tage cyklen i stedet for bilen. Det er nemlig godt for både sundheden, klimaet og trængslen på vejene.

Samtidig er der mange bakker i Vejle Kommune, som får flere til at vælge elcyklen til. Med 33 nye elladestationer fordelt på 10 lokationer i kommunen er der nu flere muligheder for at få cyklen ladet op.

10 lokationer, 33 elladestationer og cirka 85 nye p-pladser til cykler

De 10 lokationer fordeler sig i midtbyen af Vejle, pendlerpladserne i Vejle Nord og Syd, Tirsbæk Strand samt ved Egtvedpigens Grav og Kongernes Jelling. I forbindelse med elladestationerne kommer der samtidig flere cykelparkeringsmuligheder på de pågældende steder. Der kommer cirka 85 nye cykelparkeringspladser.

Sidst opdateret: