Læs mere om corona - bl.a. om restriktioner, vaccinationer og test. Lyntest i Børkop, Egtved, Give, Jelling, Ågård og 5 steder i Vejle i uge 9


Læs mere om corona her / Information in English

Nu stiger smitten hurtigt i Vejle

Alle opfordres til at passe rigtig godt på, at smitten ikke spreder sig endnu mere. Vi ligger lige nu på en 23. plads med et smittetal på 70.

Anbefal denne side:

Smitten med corona kan lynhurtigt stige. Det viser situationen i vores nabokommuner. Kolding og Fredericia er på kort tid gået fra et lavt niveau til 1. og 3. pladsen på listen over kommuner med flest smittede.

- Vi håber alle sammen, at vi snart kan genåbne Danmark, siger borgmester Jens Ejner Christensen. Det er derfor rigtig ærgerligt, at vores smittetal i Vejle Kommune går den forkerte vej.

Inden vinterferien var der ingen skoledistrikter med over 4 smittede. Men i vinterferien har smitten taget fart. Siden torsdag er smitten steget fra 4-5 om dagen til i gennemsnit 15 nye smittede om dagen. Og smitten har spredt sig til meget større dele af kommunen.

- Vi har ligget på et lavt niveau længe, og så stiger tallene voldsomt på få dage. Det er nu, vi skal passe rigtig godt på, at vi ikke smitter hinanden med de nye mutationer, understreger borgmesteren. Det betyder, at vi skal lade os teste, gå i isolation, hvis man er syg, og omgås så få som muligt.

- Vi skal hver især gøre alt for at få smitten bragt ned, så vi kan være med til at sikre, at vores skoler, vores butikker, vores kulturliv og alt det andet, som vi savner, hurtigt kan lukke op igen, opfordrer Jens Ejner Christensen.

Smitten rammer nu børnene
Vejles incidenstal er ifølge Statens Serum Institut i dag oppe på 70 med 81 nye smittede i den sidste uge. Det er dobbelt så højt som før vinterferien.  Og nu er det også i Vejle Kommune de yngste, der bliver smittede.

Den største gruppe smittede er børn op til 10 år. Her har vi 15 nye smittede inden for den seneste uge. På 2. pladsen ligger 11-20 årige og 21-30 årige med hver 13 nye smittede.

Vejle Midtby har flest nye smittede inden for den seneste uge (17). Derefter kommer Nørremarken (13) og Søndermarken (9).

Lyntest i Egtved, Give og 4 steder i Vejle
Sundhedsmyndighederne opfordrer til, at flere borgere lader sig teste og gerne to gange om ugen, hvis du går fysisk på arbejde og omgås andre.

Du har i denne uge mulighed for lyntest i Egtved, Give og fire steder i Vejle.
Der sker løbende ændringer i pop-up stederne for lyntest, men du kan altid finde tider og steder på www.vejle.dk/coronatest

Og alle kan frit vælge, hvor de vil lade sig teste – også i andre kommuner. Og selvom lyntesten foregår i et beboerhus i et lokalområde, er det åbent for alle borgere, uanset hvor du bor.

Og så er der testcentret på Tysklandsvej i Vejle, der har åbent alle dage. Her får du en PCR test, men det kræver tidsbestilling på coronaprover.dk

Corona kort 22. februar, som viser antal nye smittende inden for den seneste uge
Corona kort 22. februar, som viser antal nye smittende inden for den seneste uge
Sidst opdateret: 22. februar 2021