Læs om corona - ekstra test i Give under cykelløbet


Læs mere om corona her / Information in English

Ny fjernvarmeledning til Jelling og Bredsten Balle udfaser fossile brændsler

Jelling Varmeværk og Bredsten Balle Kraftvarmeværk indgår ny aftale med TVIS, som etablerer en 17,5 kilometer lang fjernvarmeledning for at forsyne de to byer fra varmesæsonen i 2021-2022.

Anbefal denne side:

Når de 630 fjernvarmeforbrugere i Bredsten Balle og 1052 forbrugere i Jelling modtager varmen fra TVIS, bliver det med en væsentligt reduceret CO2-udledning på 93 procent. CO2-udledningen fra fjernvarmen reduceres med 108.000 tons over en 20-årig periode.

– Det er afgørende i forhold til vores værdier, at varmeforsyningen til vores forbrugere er så grøn som mulig. Aftalen med TVIS bringer os så tæt på 100 % grøn varme som praktisk muligt, fordi solpanel-anlægget naturligvis fortsætter sin produktion. Vi har arbejdet på denne aftale i næsten 10 år, også derfor er det en historisk dag for Jelling Varmeværk, hvor vi forener bæredygtighed med lavere priser og budgetsikkerhed. Samtidigt fjerner vi risici, der er forbundet med at have eget produktionsapparat. Som formand er jeg begejstret for aftalen, siger Frans Andersen, bestyrelsesformand ved Jelling Varmeværk.

– Vi er glade for den nye aftale med TVIS, som fremtidssikrer vores lokale fjernvarme og udfaser naturgassen fra vores forsyning. Vi genetablerer det lave prisniveau på vegne af vores forbrugere, som kommer forrest i den grønne omstilling med det her initiativ. Vi vil gerne have, at man kan tage varmen for givet, derfor gør vi os også umage om at sikre et højt miljøhensyn, lave priser og stabil forsyning, siger Tage Majgaard, bestyrelsesformand i Bredsten Balle Kraftvarmeværk.

Læs hele historien her

Sidst opdateret: 18. januar 2021