Information om Coronavirus

Læs her, hvad corona betyder for dig som borger eller virksomhed i Vejle Kommune og se forslag til aktiviteter.
Klik her for information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Ny hjemmeside skal give tosprogede forældre hjælp til børnenes skolestart

Er du forælder til et barn, der lige er begyndt i skolen? Og har du svært ved at overskue, hvad der foregår i skolen og hvorfor? Hjemmesiden www.skolenforalle.dk skal give særligt tosprogede forældre mulighed for bedre at forstå den danske skolekultur.

Anbefal denne side:

Er skolen virkelig for alle? Har alle forældre den samme viden om, hvad der foregår i skolen og hvorfor?

VIFIN har i samarbejde med Vejle Midtbyskole, Vejle Bibliotek og Sprogcenter Vejle udviklet en ny hjemmeside ”Skolen for alle”. Den skal give alle, og særligt tosprogede forældre, mulighed for bedre at forstå den danske skolekultur og de nye faglige og sociale udfordringer, som alle børn oplever, når de skal starte i skolen.

”Skolen for Alle”, er et pilotprojekt støttet af Trygfonden. Det skal give et indblik i, hvordan det er at gå i skole i indskolingsklasserne. Skolen er for alle, og derfor er målet at give alle en chance for at forstå de skrevne og uskrevne regler, der gælder i den danske folkeskole.

Hjemmesiden www.skolenforalle.dk giver svar på, hvad børnene lærer fra 0. til 3. årgang. Samtidig får forældrene relevant information om, hvad der sker på en skoledag, hvordan et skoleår forløber, og hvad en SFO er. De kan også blive klogere på, hvad der sker i frikvartererne, og hvorfor det er vigtigt at deltage i det sociale fællesskab i klassen.

Gennem 20 små informationsfilm kan forældre til børn i de små klasser finde ud af, hvad deres børn vil møde i skolen, og hvad de som forælder kan gøre for at hjælpe. Det handler om alt fra skole-hjem-samtaler til lektiehjælp og legeaftaler. Alle de små ting, forældrene skal vide for at hjælpe deres barn godt i gang med skoleforløbet. Er de tosproget og har brug for støtte til det danske sprog, er der ekstra hjælp at hente. Til hver film er der

  • en tekst
  • et "lær dansk-modul"
  • en oversættelsesfunktion

Her får tosprogede forældre også mulighed for at øve enkle ord og sætninger, der er gode at kunne, når ens barn går i indskoling.

Mød ”Skolen for alle” på Vejle Bibliotek i uge 47
- Vi har udviklet hjemmesiden i samarbejde med Vejle Midtbyskole, Vejle Bibliotek og Sprogcenter Vejle, og det har været et fantastisk samarbejde, siger projektleder Niels-Ole Ankerstjerne, VIFIN, som er en del af Vejle Kommunes Børn- & Ungeforvaltning. Projektet viser, hvor langt vi kan komme i fællesskab, og jeg håber, at rigtig mange forældre får fornøjelse af vore hjemmeside, understreger Niels-Ole Ankerstjerne.

Som en del af projektet er der holdt infomøder på Vejle Bibliotek. Interesserede vil desuden kunne møde projektet til GloCal days på Vejle Bibliotek i uge 47.

Sidst opdateret: 19. maj 2020