Nyt anonymt tilbud til unge i Vejle om køn, seksualitet og prævention

Som ung kan det være svært at finde nogen at snakke med om seksualitet. Fra 2. december åbner Region Syddanmark og Vejle Kommune dørene til et nyt fælles initiativ: ”UngSex Vejle – Anonymt tilbud for unge om køn, krop, sex og prævention”.

Anbefal denne side:

Formålet med det nye tilbud "UngSex Vejle" er at styrke de unges seksuelle sundhed. Det er et tilbud, hvor de unge kan henvende sig anonymt og få samtaler og vejledning om køn, krop, sex og prævention. Tilbuddet kan samtidig tilbyde undersøgelser for seksuelt overførte sygdomme som f.eks. klamydia, og de unge tilbydes gratis prævention på baggrund af en samtale.

”Det er dejligt, at vi får endnu et tilbud i paletten af forebyggende tilbud til de unge i Vejle, siger Torben Elsig, formand for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune.

- Det kan for nogle grupper af unge være svært at finde nogen at snakke med om seksualitet. Det er der nu en anonym mulighed for, så de kan blive klædt på til at træffe sunde og sikre valg. Samtidig er det en glæde, at vi har kunnet finde sammen om projektet på tværs af region, kommune og sygehus. Det er derfor endnu et eksempel på vores gode samarbejde, understreger Torben Elsig.

Formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark, Bo Libergren, hæfter sig også ved, at tilbuddet er et samarbejdsprojekt mellem Region Syddanmark og Vejle Kommune:

- Projektet er endnu et fornemt eksempel på det gode samarbejde mellem regionen og kommunerne her i Syddanmark, hvor vi udvikler det nære sundhedsvæsen i fællesskab. Vi skal give de unge mulighed for at passe på sig selv, så de kan forebygge uønskede graviditeter og seksuelt overførte sygdomme. Vi ved, der er et stort potentiale i at forebygge uønskede graviditeter og seksuelt overførte sygdomme ikke mindst for at forebygge senere indsatser i sundhedsvæsnet, siger Bo Libergren.

Tilbuddet placeres hos Sundhedsplejen på Vestbygården.
UngSex Vejle holder åbent hver mandag eftermiddag, og der er åbent for ”drop in” fra 13-16.
Der vil være en sygeplejerske og en gynækolog fra Sygehus Lillebælt og en sundhedsplejerske fra kommunen til stede.

Her kan du læse mere om tilbuddet Ung Sex Vejle

Sidst opdateret: 19. maj 2020