Corona - Se bl.a. nye testtider i sommerferien


Læs mere om corona her / Information in English

Nyt borgmesterportræt afsløret på Vejle Rådhus

Borgmester Jens Ejner Christensens portræt skal hænge i Det Grønne Værelse i stueetagen på Vejle Rådhus.

Anbefal denne side:
JEC borgmesterportræt maler Mikael Melbye
Jens Ejner Christensens borgmesterportræt blev torsdag afsløret ved en mindre reception på Vejle Rådhus. Portrættet er malet af portrætkunster Mikael Melbye.

Gennem mere end 100 år har det været tradition i Vejle Kommune, at portrættere den siddende borgmester i løbet af dennes embedsperiode.

Og torsdag blev det seneste borgmesterportræt i rækken afsløret ved en mindre reception på Vejle Rådhus.

Til stede var - ud over borgmester Jens Ejner Christensen - medlemmer af Vejle Byråd, direktionen og portrætkunster Mikael Melbye, der har foreviget borgmesteren.

Viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen var vært for arrangementet og indledte receptionen ved at afsløre, at borgmesteren havde besluttet, at portrættet skal hænge i Det Grønne Værelse i stueetagen på Vejle Rådhus. Dette værelse er i dag prydet med portrætter af tidligere amtsborgmestre.

Portrætkunster Mikael Melbye - der også er kendt som operasanger og instruktør - har tidligere bl.a. foreviget Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og andre medlemmer af den kongelige familie. Han har også malet tidl. formand for Folketinget, Thor Pedersens, formandsportræt, der hænger på Christiansborg - samt mange andre politikere, erhvervsfolk og privatpersoner.

- For mig er det ikke bare at få det til at ligne, når man laver portrætter, men også at prøve at komme ind under huden på personen. Politikere kan være svære, de er glatte og snor sig. Til din ros skal det siges, at du var meget åben og villig til at tale om tingene, sagde Mikael Melbye i sin tale til borgmesteren.

- Jeg er glad for maleriet og ydmyg over resultatet, sagde borgmesteren og takkede byrådet for portrættet.

Portræt af Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen. Malet af Mikael Melbye.
Portræt af Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen. Malet af Mikael Melbye.
Sidst opdateret: 11. juni 2021