Nyt tilbud til pårørende til alkoholafhængige

Drikker en af dine nærmeste for meget uden at være i alkoholbehandling? Så er der hjælp at hente hos RusmiddelCenter Vejle, som er klar med nyt tilbud, så du både får det bedre og kan motivere den drikkende til behandling.

Anbefal denne side:

RusmiddelCenter Vejle tilbyder i samarbejde med Syddansk Universitet en ny form for rådgivning til pårørende til alkoholafhængige, der ikke er eller ikke ønsker at gå i behandling.  Målet er at give de pårørende redskaber til at ændre egen adfærd, forbedre egen livskvalitet og være med til at motivere den, der har et problem med alkohol, til at gå i behandling. 

Metoden hedder CRAFT (Community Reinforcement and Family Training) og har indtil nu kun været udbredt i USA, hvor metoden har vist sig at være 2-3 gange mere effektiv end andre former for hjælp til pårørende. Metoden er med til at ændre de pårørendes adfærd, så de bliver bedre til at håndtere problemer mellem sig selv og den alkoholafhængige. CRAFT-programmet i Vejle består af individuelle samtaler. 

Interesserede pårørende til alkoholafhængige kan henvende sig til RusmiddelCenter Vejle, Horsensvej 35, 7100 Vejle, telefon 76 81 90 00. 

Læs mere om tilbuddet og RusmiddelCenter Vejles øvrige tilbud

Sidst opdateret: 25. oktober 2018