Nyt værksted og værested til professionelle billedkunstnere i Vejle Kommune

De professionelle billedkunstnere i Vejle Kommune har skabt et værksted og et værested på Toldboden med kig til Vejle Havn.

Anbefal denne side:

Det er et værksted. Kunstnerne arbejder her. Men det er da både tilladt og tilrådeligt for de kunstnysgerrige at kigge ind ad vinduerne, hvis deres spadseretur går ved havnen i Vejle. Måske er det også muligt at se udstillingen, hvis arbejdet tillader det. Ellers er kunstinteresserede borgere velkomne til at ringe og høre, hvornår de kan kigge ind.

Kommunens grå og lidt barske bygning, et tidligere sejlmagerværksted, ved jernbanesporene opfylder et ønske fra de professionelle kunstnere; et værksted, hvor man kan leje sig ind, være en del af et miljø og inspirere hinanden, om kunsten udfolder sig i metal, sten, ler eller på lærred. Samtidig får de professionelle kunstnere en synlighed i bybilledet i stedet for at arbejde i deres private atelierer.

– Det er et fint sted at være – ved havnen. Det er et sted, som bringer nye indtryk. Her er åbent. Her ankommer folk, tendenser, ideer osv. Her er udsyn og inspiration, fortæller Flemming Jarle, der er formand for Sammenslutningen af professionelle kunstnere i Vejle Kommune.

Samspil giver inspiration

Lene Juhler maler på et anderledes lærred med lameller.

– Det giver en lysvirkning, man ikke kan forudse. Kunsten må gerne overraske og udfordre. Jeg er ved at undersøge det. Det er lidt i ingenmandsland, fortæller kunstneren, der har et eget værksted. Imidlertid ønsker hun også at arbejde i Toldboden.

– Jeg har et atelier, men det er også vigtigt for mig at være med i et mødested med højt kunstnerisk niveau og opleve samspillet og inspirationen. Og så kører godstoget pludselig forbi. Er det ikke herligt? Jeg er vokset op i et ledvogterhus. Toget giver nye påvirkninger i lys og lyd, betoner Toldboden-kunstneren Lene Juhler, som velkommer kunstinteresserede.

– Måske møder du en åben dør – ellers ring. Bare respektér, at det er en arbejdsplads.

Læs hele historien på mikropol.dk

Sidst opdateret: 16. januar 2020