FN’s Verdensmål nr. 11 er omdrejningspunktet for årets Arkitekturens Dag, der finder sted mandag 2. oktober 2023. I Vejle Kommune byder dagen på guidet rundtur i både Nørremarken og RCV, som begge har bæredygtighed som bærende element. Dagen rundes af med afsløringen af vinderne af Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris

FN’s 17 Verdensmål rummer flere målsætninger – fx at afskaffe fattigdom, udligne ulighed og stoppe klimaforandringer. Fællesnævneren for alle verdensmålene er bæredygtig udvikling.

Bæredygtig udvikling er også omdrejningspunktet for to spændende udviklingsområder i Vejle Kommune, som vi inviterer på guidet rundtur i på Arkitekturens Dag, mandag 2. oktober 2023.

RessourceCenter Vejle og Nørremarken

Det ene udviklingsprojekt er netop indviet, nemlig vores nye genbrugsplads RCV, der i udstrakt grad arbejder med bæredygtig udnyttelse af ressourcerne.

Det andet udviklingsområde – bydelen Nørremarken - er i gang med en større transformation, hvor både fonde, private aktører, private investorer, boligforeninger, foreninger, lokalråd, kommune og borgere er stærke drivkræfter i arbejdet med at skabe en bæredygtig bydel, hvor rummelighed og fællesskab er i centrum.

To rundvisninger og en paneldebat

Dagens første guidede rundtur begynder mandag 2. oktober kl. 14 ved NC10 i Nørremark Centret 10 i Vejle. I den følgende halvanden time er der gåtur rundt i området, mens bl.a. stadsarkitekt Lisbet Wolters fortæller om fremtidens Nørremarken. Der bydes på en forfriskning undervejs.

Kl. 16 rykker scenen til RCV på Voervej 12 i Vejle. Her byder Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg, velkommen til den officielle del af Arkitekturens Dag.

Inden vinderne af Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris afsløres, bydes der på oplæg om bæredygtig arkitektur og efterfølgende paneldebat ved Søren Peschardt, formand for Klima-, Natur- og Miljøudvalget, Mette Nymann fra Loop Architects, Rasmus Storgaard fra Schønherr og Mads Stage Mølgaard fra Ravn Arkitektur.

Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris uddeles

Herefter bydes der på en forfriskning og rundvisning på ressourcecentret, inden borgmester Jens Ejner Christensen uddeler Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris kort før kl. 18.

Dagen slutter kl. ca. 18.15. Alle er velkomne til at deltage, og der er ingen tilmelding.

Billedet viser programmet for Arkitekturens Dag, der byder på rundvisning på Nørremarken samt paneldebat og prisoverrækkelse på RCV
Sidst opdateret: