Vi sender nu vores p-vagter ud i naturen for at sørge for, der parkeres ordentligt, når der skal vandres en tur i Påsken. Det skyldes udfordringer med parkeringskaos ved den populære, nye vandrerute Egtvedpigens Fodspor.

P-kaos ved Egtvedpigens Fodspor
Egtvedpigens Fodspor er en eftertragtet vandrerute, men det udfordrer trafikken, når parkeringen går ud over fremkommelighed og trafiksikkerhed. (Privatfoto)

Overalt i Danmark valfarter danskerne ud i naturen under corona-nedlukningen. Og på de mest populære destinationer er den store tilstrømning blevet en stor udfordring for de lokale beboere.

Lige siden åbningen af Egtvedpigens Fodspor har vandreruten tiltrukket masser af vandreglade danskere fra hele landet. Og på trods af at der er tilknyttet hele otte parkeringspladser rundt langs ruten, er nogle af p-pladserne i weekenderne blevet alt for overfyldte.

Så vi opfordrer dig til at finde andre p-pladser, hvis der er overfyldt derude. Alternativt komme igen senere eller måske endda finde et helt andet sted at nyde vandreturen. Alle p-pladser i naturen kan findes på hjemmesiden Udeliv.vejle.dk.

 

P-vagter holder øje

Mange naturgæster vælger at parkere deres bil langs vejsiderne i stedet for at finde en anden p-plads, og det er til stor gene for de lokale, der bor i området. Samtidigt kan det skabe farlige trafiksituationer.

Derfor vil du kunne møde Vejle Kommunes p-vagter ved P-pladserne i naturen henover påsken - så der også bliver parkeret ordentligt ude i naturen.

 

Mere end 650 km vandreruter og stier

Vi opfordrer i øvrigt til at sprede sig i naturen. Der er masser af plads derude, masser af lækker natur og en god mulighed for, at alle kan få gode oplevelser.

Så prøv en af de mindre kendte vandreruter her i påsken. På den måde undgår vi trængsel ved vores mest populære vandreruter som bl.a. Egtvedpigens Fodspor, Syvårssøerne og Grejsdalsstien. Måske kan du planlægge din tur til de nævnte områder senere på året, eller - hvis det er muligt - lægge besøget på en hverdag efter påske.

Du kan hente inspiration på hjemmesiden Udeliv.vejle.dk, hvor du kan finde mere end 650 km vandreruter og stier inden for kommunegrænsen. Og vil du opleve noget længere væk, har Udinaturen.dk et samlet overblik på vandreture i det ganske land.

Kontakt Natur & Udeliv

Kirketorvet 22, 7100 Vejle
Tlf. 76 81 22 30

Telefontid

  • Mandag-onsdag 8-15
  • Torsdag 8-17
  • Fredag 8-14

Fremmøde

  • Mandag-onsdag 9-15
  • Torsdag 9-17
  • Fredag 9-14

E-mail: naturudeliv@vejle.dk

Brug Digital Post, hvis du sender personlige oplysninger.

Sidst opdateret: