Mange smittede med corona - læs bl.a. om restriktioner til og med 7. februar og 28. februar og vaccinationer.


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

+65-årige, der modtager hjemmehjælp, kan nu blive coronavaccineret

Der åbnes nu for, at de +65 årige, der modtager praktisk hjælp og personlig pleje, kan bestille coronavaccination. Kommunens kørselskontor klarer tidsbestilling og transport for de særligt sårbare, mens målgruppens øvrige borgere bestiller tid på www.vacciner.dk

Anbefal denne side:

Alle plejehjemsbeboere i Vejle Kommune har fået den første coronavaccine, og nu er det de +65 årige, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje fra kommunen, der kan blive vaccineret. De er alle blevet kontaktet af hjemmeplejen for at høre, om de ønsker vaccinen, og om de har behov for transport til og fra vaccinationsstedet.

De borgere, der har behov for hjælp til transporten, har fået brev om, at de ikke skal gøre mere, men blot afvente nærmere information fra hjemmeplejen og kommunens kørselskontor, som sørger både for at bestille vaccinationstid og for transporten til vaccinationsstedet. Denne gruppe består af de svageste i målgruppen, og derfor har Vejle Kommune sammen med regionen valgt at oprette vaccinationssteder lokalt på udvalgte plejecentre - i første omgang på Sofiegården og Gulkrog, hvor 200 borgere skal vaccineres på torsdag. Disse borgere får direkte besked.

De øvrige +65 årige, der modtager hjemmehjælp, og som selv eller med hjælp af pårørende sørger for transport til og fra vaccinationsstedet, skal selv bestille tid på www.vacciner.dk, og de skal vaccineres i vaccinationscentret på Dofovej 2B – lige om hjørnet fra testcentret på Tysklandsvej. Vaccinationscentret åbner fredag den 15. januar 2021, mens tidsbestillingen først åbner, når man får brev fra Sundhedsstyrelsen.

Selve coronavaccinen består af to vaccinationer, som skal gives med 3-6 ugers mellemrum, men man bestiller tid til begge vaccinationer med det samme. Der skal bruges NemID til tidsbestilling. Borgere, der ikke har et NemID, kan bestille tid ved at ringe til Region Syddanmark, telefon 99 44 07 17 alle dage inkl. weekend og helligdage i tidsrummet kl. 9-15.

Læs mere om coronavaccine og -rækkefølge på Vejle Kommunes coronahjemmeside

Læs pressemeddelelse om coronavaccination til de +65 årige, der modtager hjemmehjælp

Sidst opdateret: 11. januar 2021