Egtvedpigens Grav, Chr. Winthers Vej og Kiddesvej. Der er skruet ekstra op for volumen på 2. etape af dette års Post Nord Danmark Rundt, den traditionelle Kongeetape, der slutter på toppen af Koldingvej efter tre rundstrækninger på Gl. Højenvej, Koldingvej og Kiddesvej.

Så blev spændingen om dette års Post Nord Danmark Rundt udløst.

Traditionen tro – og for 25. år i træk – lægger Vejle Kommune asfalt til en af etaperne. Dette år bliver det 2. etape torsdag 15. august 2024, som også er løbets Kongeetape med den altid dramatisk spændende afslutning på toppen af Koldingvej.

2. etape bliver samtidig årets hårdeste målt på stigninger med i alt 2.000 højdemeter fordelt på 230 km.

Fra Ringkøbing til toppen af Koldingvej

Etapen begynder i Ringkøbing og løber over Skjern og Tarm mod Billund og Legoland og herfra videre ind i Vejle Kommune. Og her bliver det ekstraordinært hårdt. Med 120 km til mål skal rytterne forcere bakkerne op mod Blue Horse i Randbøldal, hvorefter rytterne skal ud på tre runder af en 11 km rundkørsel ved Egtved.

Fra Egtved går turen videre over stigningerne ved Tørskind og Østengård, der skal forceres to gange, inden feltet rammer Vejle.

Chr. Winthers Vej og Kiddesvej er med

I Vejle kommer første seriøse stigning i form af Chr. Winthers Vej, som er med på ruten for blot anden gang i løbets historie.

Som traditionen foreskriver, slutter Kongeetapen med tre omgange på den 11 km legendariske rundstrækning med stigningerne på Gl. Højenvej, Koldingvej og Kiddesvej.

Sidst opdateret: