Information om Coronavirus

Folketinget har gennemført en række drastiske tiltag for at afbøde  smittespredningen af Coronavirus og senest en gradvis genåbning af samfundet. Læs her, hvad det betyder for dig som borger i Vejle Kommune. Tilmeld dig også gerne vores COVID-19 beredskab. Du kan også finde udvalgt information til virksomheder.
Klik her for at finde information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Repair Cafe Vejle bliver permanent

Vejle Kommune inviterede til "Repair Cafe" to gange i januar og gør nu ordningen permanent. Det betyder, at Vejle-borgere også fremover kan lære at få fixet defekte dimser. Cafeen har åben den sidste tirsdag hver måned - næste gang er den 25. februar fra kl. 19-21.

Anbefal denne side:

160 mennesker lagde vejen forbi Spinderihallerne i Vejle, og 65 ting blev fikset, da Vejle Kommune den 14. og 28. januar inviterede til "Repair Cafe". Der blev repareret alt lige fra defekte lynlåse, boremaskiner og legetøj til en printer, som ikke kun tilsluttes.

Målet med de to cafeaftener var at sende en føler ud for at se, om der overhovedet er grobund for en Repair Cafe i Vejle:

- Vi er meget tilfredse med besøgstallene, og tilbagemeldingerne fra de frivillige reparatører og de 160 besøgende har været gode. Ja, faktisk så gode, at vi har besluttet at gøre ordningen permanent. Den sidste tirsdag fra kl. 19-21 i hver måned kan man derfor komme forbi Spinderihallerne med brugte og ødelagte ting og sager, som skal have nyt liv, siger Marianne Maasbøl, en af cafe-idemagerne.

Lidt om cafeen

Cafeen er for alle, og det er helt gratis at få hjælp til at lære at få repareret sine ting. Man skal blot selv medbringe reservedele. Det kræver heller ingen tilmelding. Man møder bare op fra kl. 19-21, hvor de frivillige reparatører står klar til at hjælpe dig med at få liv i dine gamle eller ødelagte sager.

Og du kan få hjælp til mange forskellige reparationer: Elektronik, tøj, ting og sager - ja, alt hvad der nu er frivillige reparatører til. Indtil videre har ca. 40 frivillige tilmeldt sig, så der er god mulighed for at få den hjælp, man har brug for. De frivillige er alt fra håndværkere til handymænd og -kvinder, der bare er fikse på fingrene eller elsker kreative sysler.

Læs pressemeddelelsen om Repair Cafe Vejle

Sidst opdateret: 19. februar 2020