Nu er det slut med mundbind og coronapas og de fleste andre restriktioner. Men pas stadig på derude. I den seneste uge er antallet af nye smittede i Vejle helt oppe på 6.483.

Fra og med 1. februar er COVID-19 ikke længere klassificeret som en samfundskritisk sygdom, og langt de fleste restriktioner i Danmark ophæves fra og med tirsdag 1. februar.

Nattelivet åbner, Jelling Musikfestival kan planlægge sommerens oplevelser,  Musikteatret kan sælge alle de billetter, de har lyst til, og vi skal ikke vise coronapas eller bruge mundbind.

Der vil dog forsat være anbefalinger og opfordringer til brug af mundbind og coronapas på blandt andet hospitaler og i ældreplejen for at beskytte sårbare og ældre.

Der vil også stadig være visse restriktioner ved indrejse fra udlandet så som testkrav. 

Læs mere om afskaffelse af restriktioner

Voldsom smitte i Vejle Kommune

6.483 nye smittede den sidste uge og en incidens på 5.448. Det er torsdagens corona tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed og 1700 flere på en uge. Børkop Syd/Vest lå i sidste uge på en tredjeplads. Nu er de rykket op på en førsteplads med en incidens på 8.203 og 436 nye smittede.

Uhrhøj er rykket fra førstepladsen og ned på en andenplads med en incidens på 7,937 og 444 nye smittede på en uge. Højen/Ny Højen kommer ind på en tredjeplads med en incidens på 7.867 og 104 nye smittede. Alle ligger højere end for en uge siden.

Hvis vi ser på antal smittede i absolutte tal ligger Vejle Midtby fortsat på førstepladsen med 646 nye smittede på en uge. Men incidensen er i den lave ende på 3.805. Ingen skoledistrikter ligger under 3.000 i incidens i denne uge.

Det er stadig aldersgruppen 10-19 år, der topper. 0-9 årige ligger på andenpladsen, og 30-39 årige på 3. pladsen. 376 nye smittede er over 60 år.

Når det gælder vaccinationer, er det godt 2.000 flere, der har valgt at få det 3. stik i den sidste uge, så det nu er 59 % af kommunens borgere, der er blevet revaccineret.

Antallet af nye smittede i Vejle Kommune 27. januar
Sidst opdateret: