Corona - bl.a. om vaccinationer og test. Nu 13 steder du kan blive testet i Vejle og centerbyer med flere....


Læs mere om corona her / Information in English

Så langt er vi med vaccinationerne i Vejle

Corona-vaccinationerne ruller derudad. Få en status på, hvor langt vi er i Vejle Kommune og andet relevant vaccine-nyt…

Anbefal denne side:
Smittetal og vaccinationstal

Ny målgruppe får vaccinetilbud

Er du 84, 83 eller 82 år, får du nu invitation til vaccination i din e-Boks eller som kvikbrev. Du skal selv booke tid på www.vacciner.dk ved brug af NemID.

Hvis du ikke har NemID eller ikke kan begå dig digitalt, kan du bestille en tid via vaccinetelefonen i Region Syd, telefon 99 44 07 17, alle dage fra kl. 9-15. Få gerne en pårørende til at hjælpe dig.

Og husk: Hvis du ikke kan finde en tid, så prøv igen senere. Tiderne uploades i takt med, at vaccinecentret modtager vacciner. Senere modtager de 81- og 80-årige også en vaccinationsinvitation.

Vaccinestatus i Vejle Kommune (pr. 17. marts)

  • Plejehjemsbeboere: Færdigvaccineret.
  • Ældre over 65 år, der modtager personlig pleje og rengøring: 82 % af alle mulige er vaccineret første gang, 60 % anden gang. De allersidste borgere fra målgruppen er ved at blive kontaktet nu. Vi er i denne uge gået i gang med vaccination af sengeliggende borgere i eget hjem. Alle sengeliggende forventes at være førstegangsvaccineret lige efter påske.
  • Ældre over 85 år: 92 % af alle mulige vaccineret første gang, 37 % anden gang. Målgruppen er snart helt færdigvaccineret.
  • Frontpersonale: Denne gruppe er i gang med at blive vaccineret, og de modtager løbende vaccineinvitationer. Der uploades vaccinationstider til personalet i takt med, at der er vacciner til rådighed. Alle kommuner har meldt frontpersonale ind, og regionen åbner kun for en vis andel fra hver kommune ad gangen,. Vi sender løbende opdaterede oversigter ind, så nyansatte m.v. kommer med. Pt. er vaccinationen med AstraZeneca sat på standby – en vaccine, som typisk er blevet tilbudt frontpersonalet.
  • Særligt sårbare: Skansebakkens beboere er færdigvaccineret. Bostedet Postens Vej er vaccineret første gang. Beboerne får 2. stik 31. marts.

Ny vaccinationsrækkefølge

Ifølge den nye kalender regner Sundhedsstyrelsen med at være færdig med at vaccinere de ældste og sårbare grupper tidligt i april. Derefter går man over til udelukkende at vaccinere efter alder inddelt i syv undergrupper. Således vil de næste, der får tilbudt vaccination efter de sårbare og ældste, være borgere i alderen 60-64 år, herefter 55-59 år og så 50-54 år. Bagefter er det de 16-19-årige og 45-49-årige, som er i en gruppe, så de 20-24-årige og 40-44-årige, der bliver fulgt af de 25-29-årige og 35-39-årige. Til sidst ligger danskere i alderen mellem 30 og 34 år, hvis vaccinationer begynder medio juni.

Læs mere i Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender 

Sidst opdateret: 18. marts 2021