Information om Coronavirus

Folketinget har gennemført en række drastiske tiltag for at afbøde  smittespredningen af Coronavirus og senest en gradvis genåbning af samfundet. Læs her, hvad det betyder for dig som borger i Vejle Kommune. Tilmeld dig også gerne vores COVID-19 beredskab. Du kan også finde udvalgt information til virksomheder.
Klik her for at finde information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Sådan søger du lønkompensation til din virksomhed

Få svar på, hvilken dokumentation du skal have klar, for at få lønkompensation for virksomhedens hjemsendte medarbejdere.

Anbefal denne side:

Mange arbejdspladser er i denne tid truede, da rigtig mange virksomheder har set deres indtægtsgrundlag fordufte pga. den omfattende nedlukning af det danske samfund, der sker for at begrænse spredningen af den smitsomme Coronavirus.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har derfor lavet en trepartsaftale om midlertidig lønkompensation til virksomheder for det antal medarbejdere, virksomheden forventer at skulle hjemsende i stedet for at afskedige som følge af coronavirus/covid-19.

Ordningen gælder for private virksomheder, der er ekstraordinært hårdt økonomisk ramt, og som derfor står over for at varsle afskedigelser for minimum 30 % af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte. For at få lønkompensation fra denne ordning, er det et krav, at virksomheden ikke fyrer eller sender medarbejdere hjem uden løn.

Kompensationsordningen vil gælde fra og med 9. marts til og med 9. juni 2020 og fra onsdag d. 25. marts 2020 er der åbent for ansøgninger.

Læs hele artiklen her

Sidst opdateret: 25. marts 2020