Hvert år uddeler Vejle Kommune sin egen arkitekturpris, Vejle-Prisen, til et særligt godt byggeri eller anlæg. I år er seks kandidater med i opløbet om prisen. Blandt disse seks kandidater har du i de kommende to uger mulighed for at stemme på din foretrukne kandidat til Borgernes Arkitekturpris.

Et kombineret teknik- og toilethus, et multihus, et klimaprojekt, en daginstitution, en tilbygning til en skole og et enfamiliehus. Der er stor variation i årets kandidater til Vejle Kommunes egen arkitekturpris, Vejle-Prisen, som er blevet uddelt hvert år siden 1972. I år uddeles prisen mandag 3. oktober.

Taget i brug i 2021

Hvem, der render med Vejle-Prisen, beslutter byrådet på baggrund af en indstilling fra Teknisk Udvalg i samarbejde med en fagdommer udpeget af Arkitektforeningen. Men Borgernes Arkitekturpris, som uddeles samtidig, kan du være med til at beslutte ved at give os din stemme på din favoritkandidat.

For at blive nomineret til Vejle-Prisen 2021 kræver det, at byggeriet blev taget i brug i 2021, at arkitekturen er god, og at kvaliteten i anlægget eller byggeriet er høj. Det lever alle seks kandidater til årets pris op til, og de er: Agerumsladen på Engelsholm Højskole, Teknikhus/toilet på Valdemarsgade, tilbygning til og renovering af Kristine Seligmanns Skole, ny daginstitution i Tirsbæk Bakker, et enfamiliehus på Seligmannsvej og klimaparkerne Østbyparken og Tommy Troelsens Park.

Giv os din stemme

Du kan i de kommende 14 dage – frem til 27. september – afgive din stemme på din favoritkandidat og være med til at bestemme, hvem der skal have Borgernes Arkitekturpris 2021. Du kan stemme enten via mail til plan@vejle.dk, her på hjemmesiden eller på Vejle Kommunes Facebook- og Instagram-side.

Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris

 • Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris

  • Vejle-Prisen blev uddelt første gang i 1972.
  • Formålet er at sætte fokus på arkitektur og arkitektonisk kvalitet.
  • Prisen uddeles altid i forbindelse med det landsdækkende initiativ Arkitekturens Dag, som finder sted hvert år på den første mandag i oktober. I år den 3. oktober.
  • Bedømmelsesudvalget består bl.a. af Teknisk Udvalg og stadsarkitekten.
  • Byrådet godkender bedømmelsesudvalgets forslag til, hvad og hvem der skal præmieres med Vejle-Prisen.
  • Du finder bedømmelsesudvalgets beskrivelse af de seks kandidater her på hjemmesiden.
Sidst opdateret: