Borgerne kan være med til at sende millionpræmie til Vejle. VILDE VEJLE er netop meldt finaleklar i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune. Der er 1 mio kroner til vinderen, som findes efter befolkningen har stemt på deres favorit.

Vejle Kommunes projekt ’VILDE VEJLE - Biodiversitet i børnehøjde’ faldt i Miljøminister Lea Vermelins og resten af dommerpanelets smag, da der i denne uge skulle vælges 10 finalister blandt alle 98 kommuners indsendte projekter.

VILDE VEJLE er dermed med i finalen om at vinde 1 mio kroner for den bedste indsats for biodiversiteten i hele Danmark. Herefter er det så op til befolkningen, hvilket projekt der skal vinde. Alle kan nemlig stemme online og vælge den af de 10 vilde finalekommuner, som de synes bedst om.

Projektet ’VILDE VEJLE - Biodiversitet i børnehøjde’ er blot et af rigtig mange biodiversitetsprojekter i Vejle Kommune. Alle projekter er bundet op på kommunens store biodiversitetsplan og klimahandlingsplan.

Kåringen af Danmarks Vildeste kommune finder sted den 19. september, hvor alle indsendte stemmer samles med dommerpanelets stemmer, og vinderen udråbes.

 

Sådan kan du stemme

Du kan læse mere om VILDE VEJLE på Vejle.dk/VILDEVEJLE, og du kan stemme på den kommune, som du mener, skal vinde 1 mio kroner på dkvild.dk/borger/borgerafstemning

 

VILDE VEJLE - Biodiversitet i børnehøjde

I VILDE VEJLE sås der lige nu tusindvis af ’biodiversitetsfrø’ ud i de kommende generationer. Ambitionen er, at børnene skal være med til at skabe en vedvarende forandring mod et vildere Danmark.

Projektet ’VILDE VEJLE - Biodiversitet i børnehøjde’ når ud til godt 11.000 skolebørn og 6.700 børn samt omkring 2.000 lærere, pædagoger og øvrigt personale på Vejle Kommunes godt 80 skoler og institutioner.

Børnene laver biodiversitetshaver, oplever egen handlekompetence, og får en øget indsigt i biodiversitet - herunder kendskab til egnskarakteristiske samt generelt truede plante- og dyrearter. Alt sammen understøttes med en biodiversitets-konference, nyudviklet undervisningsmateriale, film og assistance fra biologer og naturvejledere.

Udover at være nomineret til prisen for Danmarks Vildeste Kommune er ’VILDE VEJLE - Biodiversitet i børnehøjde’ også nomineret til prisen for det mest engagerende naturprojekt.

 

 

Sidst opdateret: