Siemens Gamesa og FabLab Spinderihallerne samarbejder om robot-galla

FabLab Spinderihallerne i Vejle kommer til huse et nyt initiativ, der skal gøre piger interesserede i at arbejde med teknologi og robotter. Projektet har fået økonomisk støtte af Siemens Gamesa.

Anbefal denne side:

Siemens Gamesa har nu offentliggjort de projekter, som skal være en del af deres nye globale SRGE Impact program - et program, hvor der gives økonomisk støtte til udvalgte aktiviteter i nogle af de lokalområder, hvor Siemens Gamesa er engagerede. Et af de projekter, der har vundet genklang og har fået støtte er "Robots - also for girls". Det er udviklet af FabLab Spinderihallerne i Vejle, og sætter fokus på at udvikle og kickstarte et årligt robotgalla show, der skal gøre teenagepiger mere interesserede i at bruge og bygge med teknologi.

Vejles borgmester Jens Ejner Christensen glæder sig over projektet og siger:

- Vi har i forvejen et utroligt godt samarbejde med Siemens Gamesa i både Vejle, Brande og Hamborg. Derfor falder samarbejdet om det nye robot-initiativ for piger os helt naturligt. Det er endnu et godt eksempel på, hvordan vi arbejder sammen - offentlig og privat - om at sikre fremtidens arbejdskraft. Og så ved vi fra mange tidligere samarbejder, at initiativer som disse skaber værdi og tilhørsforhold for virksomhedernes medarbejdere, og er med til at fastholde kvalificeret arbejdskraft samt udvikle morgendagens talenter i vores område.

Det nye samarbejde engagerer medarbejderne i den lokale afdeling af Siemens Gamesa i forhold til arbejdet med at vække pigers interesse for teknologi. Det sker gennem opbygning af et årligt tilbagevendende robot galla show. Det er især teenagepiger i folkeskolens sidste trin og på de videregående ungdomsuddannelser, der er fokus på. Omdrejningspunktet for Galla'en bliver FabLab Spinderihallerne - Vejle Kommunes makerspace for alle, der interesserer sig for nye fabrikationsteknologier.

- Vi tror på, at vi ved at koble de unge med erfarne medarbejdere i industrien kan inspirere de unge - og især pigerne, så de oplever sig selv som maskinbyggere. Vi vil gerne motivere flere piger til at vælge en teknologirelateret uddannelse og derved hjælpe dem til en karriere i de vejlensiske produktionsvirksomheder, siger leder af FabLab Spinderihallerne Katrine Holm Kanstrup.

Klik her for at læse hele artiklen på nyhedssiden Mikropol.dk

Sidst opdateret: 27. november 2018