Marmorskulpturen, der i 34 år har stået foran det lukkede posthus på Gammelhavn, bliver i løbet af denne uge placeret på depot i sikkerhed for gravemaskinerne. Ny placering afgøres politisk.

Om kort tid går gravemaskinerne i gang ved det lukkede posthus på Gammelhavn. Men inden maskinerne river posthusbygningen fra 1980’erne ned, bliver den store marmorskulptur, ”Liggende person på to bølger”, som står foran posthuset, taget ned og placeret i sikkerhed på depot.

Det er kunstneren Ole Broager fra København, der i sin tid skabte skulpturen, og han har været på besøg i Vejle for at gense skulpturen og drøfte muligheden for at skille skulpturen ad og tage den ned.

Genplacering besluttes politisk

Faktisk tilhører skulpturen NPV, som skal udvikle på området, men ejendomsselskabet har overdraget skulpturen til Vejle Kommune, så den kan få en ny og mere egnet placering.

Dengang skulpturen blev opført, kunne man stå på toppen af Søndergade og se den. Men siden hen er Lido Biograferne kommet til. Hvor dens fremtidige plads bliver, er en politisk beslutning.

Marmorskulpturen "Liggende person på to bølger".
Marmorskulpturen "Liggende person på to bølger".
Sidst opdateret: