Vaccinationer er det bedste middel mod smittespredning og hospitalsindlæggelser. Hvis du ikke allerede er vaccineret, så er der mange muligheder overalt i kommunen.

Nye nedlukninger på vej

På pressemødet i dag kl. 14 varslede regeringen nye og omfattende restriktioner og nedlukninger. Epidemikommissionen har indstillet til Epidemiudvalget, at teatre, museer, spillesteder, konferencer, forlystelsesparker m.v. skal lukkes. Personale med kundekontakt skal bære mundbind/visir.

Private og offentlige arbejdspladser opfordres kraftigt til at sikre, at de ansatte, der kan arbejde hjemmefra uden fysisk fremmøde, også gør det. På plejecentre og botilbud kan pårørende få udleveret gratis selvtest.

Følg med på https://coronasmitte.dk/, når de nye restriktioner lægges op. Epidemiudvalget holder møde fredag eftermiddag og skal beslutte, om de foreslåede restriktioner skal træde i kraft og hvornår.

Smitten steget voldsom

For en uge siden havde vi 500 nye smittede på syv dage. I denne uge har vi 652 nye smittede på en uge og en incidens på hele 557 ifølge tallene fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Engum ligger fortsat på førstepladsen, men antallet af nye smittede er mere end firedoblet fra 10 nye smittede til nu 44 nye smittede på en uge og en incidens på 2.937!

Kollerup er ny på andenpladsen med 25 nye smittede og en incidens på 1.350. Smidstrup/Skærup ligger fortsat på 3. pladsen med næsten uændret 21 nye smittede og en incidens på 903.

Hvis vi ser på antallet af smittede i absolutte tal, ligger Nørremarken på 1. pladsen med 59 nye smittede (incidens på 792), og det er næsten en fordobling fra sidste uge.

På Søndermarken er der 55 nye smittede, og det er også en fordobling fra sidste uge. Bredballe Nord kommer ind på 3. pladsen med 43 nye smittede mod 29 i sidste uge.

Se vi på aldersgrupperne er det nu de yngste, 0-19 år, der har flest smittede.

Flere testtider og steder i kommunen

I næste uger bliver der også testtider i Egtved. Det betyder, at regionen nu kan tilbyde test i Give, Egtved, Børkop, Nørremark Centret og Filtenborg på Vestre Engvej i Vejle.

Der er også flere tider i næste uge, så folk kan blive testet op til jul.

Hvis man ikke er nær kontakt og ikke har symptomer men bare gerne vil testes for en sikkerheds skyld, kan man også overveje en selvtest, som kan købes på apoteket.

Læs mere om hvilken test, du bør tage på https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/test-for-covid-19

Mange muligheder for vaccination

Vaccination er det vigtigste redskab mod stigende smitte og mange hospitalsindlagte.

Der er rigtig mange vaccinationssteder i Vejle Kommune lige nu – se oversigten her
https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-vaccinationssteder

Der er 6 apoteker og 19 læger/lægehuse overalt i kommunen, hvor du kan blive vaccineret. På apotekerne er der ikke tidsbestilling – her kan du bare møde op, men forvent at stå i kø! Hos lægerne skal du bestille tid.

Derudover kan du stadig blive vaccineret i Vaccinationscentret på Dofovej, og de har siden tirsdag indført tidsbestilling.

Corona kort viser antallet af nye smittede den sidste uge
Corona kort viser antallet af nye smittede den sidste uge
Sidst opdateret: