Læs om corona - ekstra test i Give under cykelløbet


Læs mere om corona her / Information in English

Smittetallet stiger i Vejle Kommune

Antallet af nye smittede i Danmark sætter rekord med 760 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn. Vejle oplever også en kraftig stigning i smitten. Nu et smittetal på 55.

Anbefal denne side:

Smittetallet i Vejle Kommune har i den sidste tid ligget mellem 35 og 44. Men i dag er smittetallet (incidiensen) helt oppe på 55 med i alt 64 nye smittede de seneste 7 dage. Og det er det højeste smittetal, der er målt.

Vejle har alene det seneste døgn haft 22 nye smittede mod normalt 6-7 ny-smittede på et døgn.
Vejle har nye smittetilfælde mange steder i kommunen, men flest i Vejle området, Give/Vonge, Bredsten og Børkop. Der er også smittede i alle aldre - men flest i alderen 31-80 år.

Stærk opfordring til at passe på

På grund af det stigende smittetal, og fordi smitten er så spredt, opfordrer Vejle Kommunes Sundhedsberedskab til, at alle borgere i den kommende tid er endnu mere påpasselige med ikke at bringe smitten videre.

- Det er nu, vi skal holde fast i alle de gode vaner, understreger borgmester Jens Ejner Christensen.

- Lad os nu gøre alt det, vi kan for at undgå, at smitten spreder sig endnu mere. Lad os nu holde fast i, at vi skal holde afstand, spritte af, se færre mennesker og begrænse sociale arrangementer. Er man syg, skal man blive hjemme og lade sig teste. Og heldigvis får vi snart vores eget testcenter i Vejle!

- Og det nytter noget, understreger borgmesteren. Det så vi i september, da vi havde rigtig mange smittede i Jelling. Både borgere, institutioner, foreninger og handelslivet stod sammen og gjorde en ekstra indsats for at komme smitten til livs. Og i dag har vi ingen nye smittede i Jelling.
Det samme var tilfældet på vores uddannelsesinstitutioner. Har fik de unge også hurtigt styr på smitten. Lad os nu alle sammen gøre det samme!

- Lad os stå sammen hver for sig, så vi ikke kommer til at stå i en situation, hvor vi igen skal lukke samfundet helt ned, opfordrer borgmester Jens Ejner Christensen.
Generelt følger Sundhedsberedskabet situationen nøje og er løbende i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Statens Serum Institut beregner hver dag smittetallet (incidiensen) i danske kommuner. Smittetallet er antal nye smittede de sidste 7 dage per 100.000 indbyggere. Et smittetallet over 20, kommer vi på sundhedsmyndighedernes såkaldte "bekymringsliste".

Sidst opdateret: 18. januar 2021