Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om nye restriktioner til og med 2. januar


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Smitteudbrud i Jelling - får testbil 15. - 16. -17. september

Vejle Kommunes smittetal stiger stadig og lå i weekenden og svingede omkring de 30. I weekenden er det især Jelling, der er blevet ramt. Et barn i Mariehaven, en lærer og to elever på Bredagerskolen og nogle forældre er konstateret smittet med Covid-19.

Anbefal denne side:

Smitten i Jelling betyder, at 87 elever i 7. årgang og 3 medarbejdere på Bredagerskolen er sendt hjem. I daginstitutionen Mariehønen er 26 børn og 5 medarbejdere sendt hjem.

Vejle Kommunes Sundhedsberedskab har holdt møde her til morgen, og der er taget kontakt til Handelsstandsforening, seminaret og Kongernes Jelling for at bede dem om at være opmærksomme på smitten med corona. Også Jelling Sportsforening bliver kontaktet og bedt om at overveje, om aktiviteter skal aflyses de næste 14 dage.

Generelt beder Sundhedsberedskabet borgere og foreninger m.fl. i Jelling om at overveje, hvilke arrangementer der skal aflyses i den kommende tid for ikke at brede smitten videre.

Testbil til Jelling
Region Syddanmarks testbiler har været i Vejle by 12.-14. september.
Tirsdag, onsdag og torsdag 15,-16. -17. september sender regionen en testbil til Byens Hus i Jelling, så borgere uden symptomer får mulighed for at blive testet. Tirsdag kl. 10-16, onsdag kl. 10-15.

Borgere med symptomer må ikke møde op - de skal kontakte deres egen læge. Børn under 12 år kan heller ikke blive testet i Jelling.

Stærk opfordring til at holde afstand og spritte
På grund af det stigende smittetal, og fordi smitten er så spredt i hele kommunen, opfordrer Sundhedsberedskabet til, at alle ansatte og alle borgere i den kommende tid er endnu mere påpasselige med ikke at bringe smitten med Covid-19 videre.

Det er vigtigt med et fortsat fokus på Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at holde afstand, vaske / spritte hænder, undgå større forsamlinger og blive hjemme ved de mindste symptomer. Og så skal man lade sig teste ved den mindste mistanke.

Sundhedsstyrelsens ”bekymringsgrænse” er et udtryk for, hvor mange smittede Vejle Kommune har per 100.000 indbyggere de seneste 7 dage. Smittetallet offentliggøres hver dag kl. 14 på Seruminstituttets hjemmeside https://experience.arcgis.com/experience/aa41b29149f24e20a4007a0c4e13db1d

Sidst opdateret: 02. oktober 2020