Vejle er med på touren – nemlig Skoda Børnetour. Det sker i et samarbejde mellem Dansk Cykle Union, Vejle Cykel Klub og Vejle Kommune 11. august, som skal inspirere børn til at cykle mere, både fordi det er sjovt, sundt og godt for klimaet

Sidste år kom Tour de France til Vejle, som har noget af Danmarks bedste cykellandskab. I år kommer en mindre tour til byen 11. august – nemlig Børnetour.

Dansk Cykle Union, Vejle Cykel Klub og Vejle Kommune samarbejder om Børnetour i Vejle, der giver mulighed for, at børn fra 3-15 år kan prøve kræfter med cyklen.

Det skal vække børnenes cykelglæde, give dem en sjov oplevelse og motion. Samtidig er Børnetouren i tråd med Byrådets klimaplan fra 2020.

Cyklen er grøn og sjov

En af dens vigtigste målsætninger er, at vi skal stille bilen og hoppe på cyklen, gå eller tage kollektiv trafik i stedet - så vi på sigt udleder mindre CO2. 

I midt august behandler byrådet i Vejle Kommune et grønt visionstillæg til Mobilitetsplan 2018-2030. Heri er et af målene, at alle børn kan cykle, når de starter i skole, og at mindst 90 procent af skolebørnene transporterer sig selv til skole.

Håbet er i den forbindelse, at Skoda BørneTour vil vise fremtidens trafikanter, at cyklen ikke er kedelig – den er tværtimod både sjov, sund og god for klimaet.

Børnetour afvikles udenfor DGI-huset i Vejle.

Læs mere om Børnetour her https://www.skoda.dk/events/detaljer/bornetour 

Sidst opdateret: