Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om test og nye restriktioner


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Socialt udsatte kan få udleveret gratis mundbind

Borgerservice, Jobcentret og væresteder udleverer gratis mundbind til socialt udsatte, efter krav om at bære mundbind i offentlig transport er trådt i kraft.

Anbefal denne side:

Fra 22. august har regeringen indført krav om, at passagerer i offentlig transport skal bære mundbind.

Da dette krav kan være en væsentlig økonomisk byrde for udsatte grupper, bliver det nu muligt for kontanthjælpsmodtagere, personer på integrationsydelse og andre socialt udsatte at få udleveret gratis mundbind.

Har du brug for mundbind, kan du enten henvende dig hos Borgerservice eller hos Jobcentret inden for normal åbningstid. Det vil også være muligt at få udleveret gratis mundbind på RusmiddelCenter Vejle og på samtlige væresteder. Du kan hente mellem 5 og 10 mundbind ad gangen.

Kravet om at bære mundbind gælder for alle danskere, som anvender busser, tog, metro og letbaner. Kravet gælder også for flextrafik, flextur og på bus- og togstationer, metrostationer og ved letbanestoppesteder samt letbane-stationer.

Også i den private kollektive trafik gælder kravet. Det betyder, at man også skal bære mundbind, hvis man anvender fjernbusser, færger og privat taxikørsel.

Sidst opdateret: 08. september 2020