Corona - Se bl.a. nye testtider i sommerferien


Læs mere om corona her / Information in English

Stigende smitte i Vejle – ledige vaccinationstider

Masser af testtider også i sommerferien - se aktuelle tider.

Anbefal denne side:

Lige inden sommerferien lå smitten i Vejle meget lavt. Den var helt nede på en incidens på under 10 og med under 10 nye smittede på en uge.

I dag er Vejle Kommune oppe på en incidens på 75 med 88 nye smittede på en uge. Og flere områder har en incidens på over 200. Ifølge smitteopsporingen stammer smitten især fra private fester og ferierejser.

Så husk fortsat de gode råd: Hold afstand i det offentlige rum – mindst 1 meter og helst 2 meter. Begræns din fysiske kontakt med andre, f.eks. håndtryk, kindkys og kram, også selvom du ikke har symptomer. Bliv testet.

Hvis du får symptomer på COVID-19, skal du gå i selvisolation og testes med en PCR-test. Er din test positiv, skal du blive i selvisolation. Det gælder også, hvis du er vaccineret.
Det samme gælder, hvis du er nær kontakt. Hvis du som nærkontakt er færdigvaccineret, skal du dog ikke gå i selvisolation, men du skal testes.

Ledige tider til vaccination

Den stigende smitte betyder, at det er vigtigt, at vi hurtigt får flest muligt vaccinerede.
Derfor en opfordring til at bestille tid til vaccination, hvis du har fået en invitation.

Lige nu er der over 1000 ledige tider i vaccinationscentret i Vejle.

Husk du kan altid flytte din tid, hvis du bliver forhindret eller gerne vil have rykket vaccinationen frem.

Gå ind på www.vacciner.dk og i oversigten ’Mine tider’ klikkes på ’Afbestil’. Du kan kun afbestille din tid indtil kl. 20 dagen før vaccinationstiden. Hvis tiden skal ændres efter dette tidspunkt, skal du ringe til Region Syddanmark.

Når du har slettet dine tider, kan du bestille nye tider på vacciner.dk.
Hvis du afbestiller din første tid til vaccination, bliver begge tider afbestilt, da de er afhængige af hinanden, og du skal bestille to nye tider.

Hvis første vaccine er overstået, kan du godt ændre (afbestille) din tid til anden vaccine, men kun inden for den tilladte tidsgrænse, der skal være mellem dine to vaccinationer. Det vil automatisk fremgå ved din tidsbestilling, hvor lang tid der skal gå mellem din første og anden vaccination.

Fra i dag behøver der kun gå 3 uger mellem første og anden vaccination, hvis du skal vaccineres med Pfizer vaccinen.

Du kan også ændre din tid ved at ringe til Region Syddanmark: Telefon 99 44 07 17, tast 1
Alle dage inkl. weekend og helligdage kl. 8-18.

61,9 % har fået første stik

I Vejle Kommune har 61,9 % af borgerne fået deres første vaccinationstik mod 66,7 % på landsplan. Det svarer til 73.090 borgere. Kun 41,5 % eller 48.967 borgere i Vejle Kommune er færdigvaccinerede mod 44,8 % på landsplan.

 

Se testtider i sommerferien
Sidst opdateret: 19. juli 2021