Lars ”Charlie” Mortensen fra Jelling Musikfestival løb med titlen som Årets Købmand, da prisen blev uddelt i forbindelse med årets erhvervskonference for erhvervslivet i DGI Huset i Vejle.

Charlie Årets Købmand
Charlie kunne ikke selv være tilstedet i DGI Huset til overrækkelse af prisen som Årets Købmand, men sendte en videohilsen fra sin båd.

Det er blevet en tradition, at erhvervslivet i Vejle Kommune hylder Årets Købmand i forbindelse med årets erhvervskonference. Og i 2022 blev det altså Lars ”Charlie” Mortensen fra Jelling Musikfestival, der løb med den fornemme titel. Tidligere i år fik ”Charlie” også tildelt Vejle Kommunes Kulturpris.

Fra scenen i DGI Huset i Vejle kunne Pia Jakobsgaard-Iversen, næstformand for BusinessVejle, løfte sløret for vinderen af Årets Købmand. Og ifølge Pia Jakobsgaard-Iversen er musikkøbmanden ”Charlie” den helt rigtige vinder på det helt rigtige tidspunkt. Han har været til uvurderligt gavn og glæde både for Vejle Kommune og Jelling by, og har gjort Jelling Musikfestival til et innovativ konceptet langt ud i fremtiden.

Pia Jakobsgaard-Iversen
Pia Jakobsgaard-Iversen fra BusinessVejle læste begrundelsen for valget af Charlie som årets købmand op for deltagerne til erhvervskonferencen.

Lars ”Charlie” Mortensen har siden 1989 med utrættelig iver formået at sætte Vejle Kommune og byen Jelling, ikke bare på danmarkskortet, men også på verdenskortet. Han har indkøbt musikere, udviklet et unikt frivillighedskoncept og skabt kommunens absolut største fest. Og ikke mindst tjent penge, der har sponsoreret lokale foreninger med mange, mange millioner kr. Det er godt købmandsskab, der er kommet de mange til gode, og derfor er Lars ”Charlie” Mortensen en fortjent vinder af prisen som Årets Købmand.

Line Mosfelt Årets købmandspris
Line Mosfelt fra Jelling Musikfestival var på scenen for at hente prisen for Årets Købmand til Charlie, da han selv var bortrejst, og derfor ikke kunne deltage.

Lars ”Charlie” Mortensen havde ikke selv mulighed for at modtage prisen i DGI Huset i Vejle, så derfor var det Charlies dygtige arvtager Line Mosfelt fra Jelling Musikfestival, der modtog prisen på hans vegne.

Om prisen som Årets Købmand i Vejle Kommune
Prisen gives til en person, der i sin virksomhed, gerne igennem en længere årrække har arbejdet med og været eksponent for det gode købmandsskab. Det skal primært være til gavn for og være med til at gøre en forskel i virksomheden. Kandidaten skal enten bo, drive virksomhed, være født i Vejle eller have en anden væsentlig tilknytning til geografien, der udgør Vejle Kommune for at kunne komme i betragtning. Derigennem har vedkommende været med til at sætte Vejle på landkortet, med specielt fokus på købmandskab.

I forhold til temaet på årets erhvervskonference vil der også være en vægtning af skabelsen af den gode arbejdsplads.

Årets Købmand for femte gang
Prisen som Årets Købmand er blevet en tilbagevendende tradition, siden den første gang blev uddelt i 2018. Her er listen med Årets Købmænd i Vejle Kommune:

2022: Lars ”Charlie” Mortensen, Jelling Musikfestival
2021: Brødrene Eskildsen, Give Elementfabrik
2020: Poul Iversen, Tøjbutikken Poul Iversen
2019: Otto Christensen, Good Food Group A/S
2018: Erling Eskildsen, Givesco Bakery A/S

Bag prisen Årets Købmand står Erhvervskontaktudvalget, som er et bredt samarbejde mellem Vejle Kommune, BusinessVejle, City Vejle, AKTIV erhverv, Vejle Boldklub, Børkop Handels & Erhvervsforening, Jelling Turist- & Handelsstandsforening og Give Handel & Erhverv.

Sidst opdateret: