Bæredygtighed, klima, mobilitet og arkitektur er nogle af de områder i Aalborg og omegn, som Teknisk Udvalg skal suge inspiration fra, når udvalget tager på studietur til Danmarks fjerde største by.

Spritten på Aalborg Havn, selvstændige vejbaner til busserne og grønne, rekreative områder. Aalborg har arbejdet indgående med bæredygtighed, byudvikling og bedre vilkår for den kollektive trafik igennem flere år. Og det er nogle af de områder, som Teknisk Udvalg skal se og høre mere om, når udvalget tager på studietur tirsdag og onsdag 19. og 20. september.

Arkitektur, klimasikring og BRT-busser

- Aalborg har gennemgået en spændende forvandling, ikke mindst på havnefronten, hvor nye, spændende bydele er skudt op, bl.a. som erstatning for byens tidligere spritfabrik. Der er tænkt arkitektur og klimasikring ind i udviklingen, ligesom vi også arbejder med i Vejle Kommune, siger Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg og uddyber:

- I Aalborg har de i en række år arbejdet med BRT-baner til busserne. Det er et effektivt værktøj til at få folk til at stille bilen og hoppe på bussen i stedet for, når de kan komme hurtigere gennem myldretidstrafikken. Det er interessant at høre om deres erfaringer i en tid, hvor vi selv er i gang med at gentænke den kollektive trafik i Vejle Kommune.

BRT-baner er en selvstændig busbane, som er uafhængig af øvrig trafik. Det betyder, at bussen kan køre uhindret gennem byen også i myldretid.

To dages tur

Udover byudvikling og busser skal udvalget besøge de rekreative områder, Vestre Fjordpark og Karolinelund, som bl.a. er skudt op som erstatning for den tidligere forlystelsespark.

Der deltager i alt 10 personer fra Vejle Kommune på studieturen. Der er afgang tirsdag morgen med bus og hjemkomst onsdag sidst på eftermiddagen.

Sidst opdateret: