Temadage for skoleelever med ekstra mange potentialer og stor motivation

4 elever fra hver af 5 skolers 5. klasser samles på tirsdag på Kirkebakkeskolen for at udfordre emnet: ’Transport med molekyler’.

Anbefal denne side:

Alle børn skal blive så dygtige, de kan - også de dygtigste! Skolereformen stiller bl.a. skarpt på, at det faglige løft også skal give udfordringer til de elever, der har særlige forudsætninger.

En håndfuld af Vejle Kommunes skoler samarbejder i år om at gennemføre en række temadage, hvor elever med ekstra mange potentialer, der samtidig har stor motivation, udfordres på fagligt stof, der ligger uden for deres almindelige læreplaner.

Når eleverne fra 5. klasserne mødes tirsdag 15. januar på Kirkebakkeskolen, vil det foregå i skolens velindrettede FabLab lokale og inddrage nye 3-dimensionale læremidler.

Tidligere i dette skoleår har 2. klasseselever fra disse 5 skoler arbejdet med supersæbebobler på Vejle Midtbyskole, og 6. årgang har haft en engelsksproget dag på Vinding Skole.

- Flere og flere skoler vælger at uddanne 1 eller 2 lærere til talentvejledere og giver på den måde deres elever de bedste forudsætninger for at blive spottet som elever, der har potentialet til at blive dygtigere ved at blive fagligt ekstra udfordrede, siger pædagogisk konsulent Erik Grønfeldt.

- Snebolden ruller, og endnu 3 skoler uddanner nu talentvejledere. Foruden et fagligt løft har vi stor opmærksomhed på elevernes trivsel, og det er dokumenteret, at elever med fagligt overskud desværre ofte trives mindre godt end flertallet. Derfor er det vigtigt, at også denne elevgruppe får de udfordringer, der motiverer dem til en god skolegang, understreger Erik Grønfeldt. 

Senere på foråret afvikles tilsvarende temadage på Petersmindeskolen og Bredagerskolen.

Sidst opdateret: 14. januar 2019