Læs mere om corona - bl.a. om restriktioner, vaccinationer og test. Lyntest i Børkop, Egtved, Give, Jelling, Ågård og 5 steder i Vejle i uge 9


Læs mere om corona her / Information in English

Tøvejr sætter stopper for ismålinger

Frøken Tø har udfordret Kong Frost, og efter syv dage med daglige ismålinger, er isen nu så udsat for tø, at der ikke vil blive målt mere.

Anbefal denne side:
Isen er meget usikker på grund af tøvejret.
Isen er meget usikker på grund af tøvejret.

Gråt, vådt og smattet. Det tø'r derude, og vejrudsigten lover plusgrader, så langt øjet rækker. Derfor stopper vi nu vores målinger af isens tykkelse, da den er meget usikker og med blankt vand og våger flere steder.

Vi har sat forbudsskilte op ved de 3 søer i Egtved, Grejs og Børkop, hvor færdsel på isen var tilladt i et par dage.

Det blev til i alt 7 dage med ismålinger, og det gav god viden om, hvor forskellig isen vokser på forskellige søer og på fjorden. Onsdag d 17. februar blev sidste måledag. Isens tykkelse blev sat til 0 cm, da der var blankt vand og våger alle steder. Se mere på https://www.vejle.dk/borger/oplev-og-fritid/aktiv-i-naturen/planlaeg-din-tur/pas-paa-isen-er-usikker/

Hvis der igen kommer hård frost, og vi kan måle isen til mere end 13 cm, opsættes der tydelige skilte på de udvalgte steder, der viser, at isen nu er målt til over 13 cm, og at det så er tilladt, at færdes på søen.

Fortsat go' vinterferie 😃

Sidst opdateret: 17. februar 2021