Corona - Se bl.a. nye testtider i sommerferien


Læs mere om corona her / Information in English

Udviklingsplan for Finlandsparken godkendt

Transport- og Boligministeriet har godkendt den udviklingsplan for Finlandsparken, som Vejle Kommune og AAB sammen har udarbejdet.

Anbefal denne side:

I marts 2019 fik Vejle Kommune og AAB dispensation fra ”Ghettoloven”, og nu har ministeriet også godkendt udviklingsplanen for Finlandsparken.

En plan, som skal reducere antallet af almene familieboger til højst 68 % i 2030. Det betyder, at Vejle ikke skal rive boliger ned men kan arbejde med at ombygge boliger til f.eks. erhverv og især nybyggeri.

Ifølge udviklingsplanen skal 6 familieboliger omdannes til erhverv, og 17 familieboliger skal laves om til ældreboliger. Derudover skal der bygges nyt – i alt 219 nye private boliger og almene ungdoms- og/eller ældreboliger.

Borgmester Jens Ejner Christensen er glad for, at kommunen nu har fået den endelige bekræftelse på, at udviklingsplanen for Finlandsparken er godkendt.

- Boligområdet har på mange områder oplevet en meget positiv udvikling. Både boliger og byrum har været gennem en omfattende renovering, så vi nu har nogle meget attraktive boliger i området.

- Vi oplever også, at flere beboere er i job og uddannelse. Vi har derfor hele tiden håbet på, at vi kunne komme igennem med vores plan for området, så vi ikke skulle til at rive boliger ned, understreger borgmesteren.

- Nu glæder vi os til at komme i gang med at omforandre Finlandsparken og åbne området op og skabe gode sammenhænge med de omkringliggende byområder. Det skal selvfølgelig ske i et tæt samarbejde med AAB og borgerne i området, siger Jens Ejner Christensen. 

AAB glad for den nye plan
Også Hans Helge Andersen, formand i AAB Vejle, er glad for, at udviklingsplanen er blevet godkendt.
- Godkendelsen af udviklingsplanen for Finlandsparken var en glædelig meddelelse at få.

AAB Vejle – herunder afdelingsbestyrelse, hovedbestyrelse og repræsentantskab – vil nu gå i gang med de tiltag, der er boligforeningens ansvarsområde.

- Det er vort håb, at de klynger, der skal omdannes til erhverv, kan tiltrække liberale erhverv til glæde for områdets beboere, understreger Hans Helge Andersen.

Også Tine Vibeke Poulsen, der er afdelingsformand i Finlandsparken, glæder sig over afgørelsen.

- At udviklingsplanen nu er godkendt havde jeg personligt forventet, da alt andet ville være tåbeligt - og dyrt. Både for lejere, der ville komme til at betale mere i husleje, men også for kommune og stat i forbindelse med lån til nye indskud og en ganske sikker forhøjet boligsikring.

- Det positive i denne udmelding er, at vi ikke skal hverken sælge eller rive vore boliger ned. Ingen nuværende beboere skal "tvangsflyttes, understreger Tine Vibeke Poulsen.

- Nu vil stemningen blandt beboerne i Finlandsparken formodentligt løftes igen, og vi kan fortsætte indsatser i forhold til f.eks. uddannelse af personer uden for arbejdsmarkedet.

 

Sidst opdateret: 18. januar 2021