Corona - Se bl.a. nye testtider i sommerferien


Læs mere om corona her / Information in English

Unikt partnerskab skaber mulighed for 400 it-universitetsstuderende i Vejle

IT-Universitetet, AI Innovation House/DANDY Business Park og Vejle Kommune har underskrevet en hensigtserklæring om at søge politisk opbakning til at etablere en campus i DANDY Business Park. Det vil skabe mulighed for at udbyde 400 nye it-uddannelsespladser årligt.

Anbefal denne side:

Ny universitetscampus på vej

It-kompetencer er en stærkt efterspurgt ressource i danske virksomheder. Det kan være svært at skaffe højtuddannede it-specialister i både Hovedstaden såvel som i alle andre dele af Danmark.

Erhvervslivet i Trekantområdet har hårdt brug for digitale kompetencer. Derfor søger IT-Universitetet i partnerskab med AI Innovation House/DANDY Business Park og Vejle Kommune om politisk opbakning til at etablere en ny campus med i alt 1550  nye it-uddannelsespladser ved fuld indfasning.

Det er ambitionen at skabe et inspirerende campusmiljø med tæt interaktion mellem IT-Universitetets studerende og de i alt 1.000 medarbejdere, der er beskæftiget i virksomhederne i innovationsparken DANDY Business Park.

Der er i de senere år investeret 500 mio. kr. i innovationsparken, og det nyopførte AI Innovation House er det første digitale AI-fyrtårn i Danmark med live lab og adgang til 200 it-medarbejdere i samme innovationsmiljø.

”IT-Universitetet har alle dage haft et tæt samarbejde med erhvervslivet om vores uddannelser. Hvis hensigtserklæringen nyder politisk opbakning, vil vi kunne sikre de studerende en særdeles attraktiv faglig profil, der kombinerer teoretisk indsigt på højeste niveau med virksomhedsnær praksis i et af Danmarks fremmeste digitale og innovative miljøer.

Det giver de studerende de bedste kort på hånden i forhold til spændende og fremtidssikrede jobmuligheder, og samtidig skaber det vækst i et område, der tørster efter digitale kompetencer.

Den udvikling vil vi gerne bidrage til,” fastslår rektor på IT-Universitetet Martin Zachariasen, som samtidig understreger, at forudsætningen for, at forslaget kan blive en realitet, er, at det er fuldt finansieret, og at IT-Universitetet ikke skal reducere antallet af studiepladser i København.

Vejle i vækst

Vejle Kommune er i vækst i relation til både bosætning, studieliv og erhvervsliv. Bedre adgang til it-kompetencer er dog en afgørende forudsætning for, at den gunstige erhvervsmæssige udvikling kan fortsætte.

”Virksomhederne i og omkring Vejle har i den grad brug for it-kompetencer. Vi har blandt andet mange dygtige og innovative produktionsvirksomheder, som i de kommende år skal sætte turbo på digitaliseringen. Det vil have kæmpestor betydning at få endnu flere dygtige it-folk ud i virksomhederne.

 Derfor bakker vi fra Vejle Kommune op om etableringen af en campus fra IT-Universitetet i Vejle, og vi står klar med en attraktiv studieby med en mangfoldighed af kultur- og fritidstilbud, et godt samarbejde med de øvrige uddannelsesinstitutioner med mere. Vi har allerede planlagt 350 nye studieboliger i de kommende år,” udtaler borgmester Jens Ejner Christensen.

Digitalt lokomotiv midt i Produktionsdanmark

For DANDY Business Park vil etableringen af de 400 årlige studiepladser og en campus med samlet set 1550 it-studerende på universitetsniveau midt i innovationsparken være præcis det, der skal til for, at hele Trekantsområdet kan løfte sig til at blive Produktionsdanmarks digitale lokomotiv.

”Vi har med AI Innovation House etableret et stærkt digitalt erhvervs- og innovationsmiljø på 5.000 m2 med live labs, 200 it-medarbejdere, matchmaker organisation samt en lang række regionale og nationale partnere, som alle efterspørger IT arbejdskraft, for at sikre deres fortsatte vækst.

Dette kombineret med de mange produktionsvirksomheder, som ligger i Trekantområdet og som netop peger på digitalisering, som et af de vigtigste udviklingsområder i de kommende år, gør at vi kan se store potentialer i partnerskabet”, siger Jørgen Andersen, CEO for Dandy Business Park. 

FAKTABOKS

Partnerskabet ønsker, at IT-Universitetet opretter 400 studiepladser på bachelorniveau i Vejle og forventer, at cirka 50 % af de færdiggjor­te bachelor-studerende vil fortsætte på en kandidatuddannelse, som IT-Universitetet også vil udbyde i Vejle.

Det betyder, at IT-Universitetets nye campus i Vejle efter fuld indfasning af både bachelor- og kandidatuddannelser vil have 1.550 ind­skrevne studerende, der producerer 1.260 studenterårsværk (STÅ) om året.

Finansieringsbehov for IT-Universitetet i form af øget grundtilskud til uddannelser og basismidler til forskning er 131 mio. kr. om året efter fuld indfasning.

En forudsætning for forslaget er, at IT-Universitetet ikke skal reducere antallet af studiepladser i København.

Sidst opdateret: 18. juni 2021