Corona - bl.a. om vaccinationer og test. Nu 13 steder du kan blive testet i Vejle og centerbyer med flere....


Læs mere om corona her / Information in English

Vaccine fra AstraZeneca sat på pause

Sundhedsstyrelsen har i dag besluttet at aflyse alle vaccinationer med AstraZeneca

Anbefal denne side:

Det gælder både 1. og 2. dosis. Det betyder, at der indtil videre ikke vaccineres flere med AstraZeneca.

Alle bookede tider og invitationer til vaccination med vaccinen fra AstraZeneca aflyses. Så hvis du er en af dem, der har fået en tid til 1. stik eller går og venter på 2. stik, skal du ikke møde op.

Derudover skal du ikke foretage dig noget - men vente på, at du får besked om, hvornår du igen kan blive vaccineret.

Aflysningen af vaccinationen med AstraZeneca sker efter indberetninger af alvorlige tilfælde med blodpropper hos personer, der er blevet vaccineret med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca. De europæiske lægemiddelmyndigheder har på den baggrund iværksat en undersøgelse af AstraZeneca-vaccinen.

Det kan på nuværende tidspunkt ikke konkluderes, om der er en sammenhæng mellem vaccinen og blodpropperne. Derfor har Sundhedsstyrelsen besluttet ikke at bruge vaccinen i den danske vaccinationsindsats, så længe undersøgelsen foregår for at sikre maksimal sikkerhed i vaccinationsprogrammet.

Seneste nyt:
Regionen oplyser, at de foreløbig aflyser alle AstraZenica vacciner i ugerne 10-11-12. 
Mht. aflysninger til og med søndag den 14. marts – så vil den blive foretaget manuelt – og borgerne vil få svar via Nem-SMS, e-Boks eller telefonisk.

Aflysninger af tider fra mandag den 15. marts til og med søndag den 28. marts (uge 11 og 12) vil blive sendt via digitalpost med brev fra Sundhedsstyrelsen.

Sidst opdateret: 11. marts 2021