Mange smittede med corona - læs bl.a. om restriktioner til og med 7. februar og 28. februar og vaccinationer.


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Vejen til EM via mountainbike-linjen i Vejle

Mountainbike-linjen på Vejle Idrætsefterskole er eftertragtet blandt unge mountainbikere, der vil prøve at leve næsten som en professionel. Og måske bruge Vejles MTB-spor som afsæt til at blive EM-ryttere.

Anbefal denne side:

Selvfølgelig var vi ude at køre i morges. Vi kører hver dag!

Selvom natten var præget af tunge regnskyl, holdt det ikke de unge efterskoleelever fra at tage deres tirsdag-morgen-tur fra klokken 7.30. Det er jo for at køre MTB, de er kommet til Vejle.

– Jeg fik anbefalet i min klub i København at tage til Vejle, fordi der er nogle helt særlige muligheder for god træning, siger 10. klasseseleven Otto Kemp.

– Vi er begge fra Holte Mountainbike Klub, hvor rigtigt mange andre medlemmer har talt godt om Vejle Idrætsefterskole. Det er det bedste sted i Danmark for sådan nogle som os, forklarer Carl Petersen og August Edvard Johansen.

De to 9. klasses-drenge har begge som målsætning, at de i slutningen af skoleåret bliver udtaget til at køre Ungdoms EM i Pila i Italien. Efterskoleopholdet skal hjælpe dem på vej.

Jacob Agger er den træner på Vejle Idrætsefterskole, som er ansvarlig for Mountainbikelinjen.

– Vi ønsker naturligvis først og fremmest at give de unge et fantastisk år på efterskolen – sportsligt, bogligt og socialt. Vi giver dem nogle redskaber i forhold til bl.a. træning, restitution og konkurrence, som de får brug for, hvis de vil jagte en karriere som elite-sportsfolk. Og samtidig er efterskolen også det tætteste, unge i deres alder kommer på et liv som professionel mountainbiker, da de har optimale træningsforhold, som er tilpasset skolegang og sociale aktiviteter, forklarer han.

Læs hele artiklen her

Sidst opdateret: 24. september 2020