Seks såkaldte AI signaturprojekter for kunstig intelligens løber snart af stablen i ca. 15 af landets kommuner. Vejle Kommune deltager i to af dem, og de er forankret i Digitalisering og IT i et tæt samarbejde med henholdsvis Stadsarkivet og Jobcentret.

Fælles for alle signaturprojekterne er, at de vil anvende kunstig intelligens på flere forskellige områder. De projekter, Vejle Kommune deltager i, hedder hhv. "En effektiv og helhedsorienteret indsats gennem AI databaseret Process Mining" og "SmartMail – intelligent håndtering af postprocesser med AI".

I det første projekt skal teknologien "Process Mining" bidrage til at skabe en databaseret forståelse af, hvilke indsatser der anvendes, og hvor effektive indsatserne er, overfor forskellige borgergrupper på arbejdsmarkedsområdet.

I det andet projekt er formålet at optimere kommunens post- og journaliseringsprocesser gennem en intelligent infrastruktur.

Hovedparten af begge projekter gennemføres i løbet af 2022, og den samlede økonomi er på omkring 8 millioner kr.

https://www.kl.dk/forsidenyheder/2021/september/algoritmer-paa-arbejde-12-nye-projekter-med-kunstig-intelligens-flytter-ind-paa-raadhuse-og-hospitaler/

 

Sidst opdateret: