Unge fik hæder for at have bestået deres erhvervsuddannelse med udmærkelse eller højeste resultat.

unge fra erhvervsuddannelser i Vejle fik hyldest for deres flotte resultater
Hæder til nyuddannede, faglærte fra erhvervsuddannelserne i Vejle Kommune.
Billede fra Godt Håndværk 2024
Gourmetslagter Christina Christensen sammen med slagtermester Lennart Therkelsen, Bilka Vejle.
Brian Willadsen, campuschef, SDE Vejle
Campuschef, Syddansk Erhvervsskole, Brian Willadsen var stolt af eleverne.
Billede af formanden for arbejdsmarkedsudvalget
Formand for Arbejdsmarkedsudvalget Rune Bønnelykke.

Der var hæder til nyuddannede, faglærte fra hele Vejle Kommune, da Arbejdsmarkedsudvalget var vært ved Godt Håndværk.

Arrangementet er skabt for at hædre de, primært unge, mennesker, der hvert år afslutter deres erhvervsuddannelse med udmærkelse eller højeste resultat.

Således fik både automatikteknikere, elektrikere, SOSU’er og serviceøkonomer overrakt en plakette samt gavekort til en biograftur for deres flotte resultater.

Sølvmedalje til gourmetslagteren

En af dem var Christina Christensen, der er udlært gourmetslagter i Bilka Vejle. Hun har taget en lidt længere vej til svendebrevet, idet hun først tog en HTX-eksamen. Hun savnede dog at kunne prøve teorien af i praksis samt at kunne udleve sine kreative sider. Et fritidsjob i delikatessen i Bilka blev vekslet til en læreplads som gourmetslagter, som har resulteret i kvalifikation til DM i Skills 2022 (2.plads) og 2023 (4.plads), samt en sølvmedalje ved den afsluttende svendeprøve på Syddansk Erhvervsskole.

I sin tale sagde formand for Arbejdsmarkedsudvalget Rune BønneLykke, at de unge ikke blot kan takke sig selv og deres familier for deres resultat. Men i høj grad også de virksomheder, der tager de unge i praktik som en del af deres uddannelse:

- Hvis vi ser det i et lidt større samfundsperspektiv, yder praktikvirksomhederne en kæmpe samfundsmæssig indsats, fordi de er med til at uddanne vores unge mennesker, som jo er den arbejdsstyrke, vi alle sammen skal leve af i fremtiden.

Arbejdsmarkedsudvalget har valgt at hylde netop unge med erhvervsuddannelser, fordi vi mangler – og kommer til at mangle – faglært arbejdskraft. Ved at sætte fokus på de flotte resultater, håber udvalget at inspirere flere unge til at gå den vej.

Sidst opdateret: