Sissel Gøtzsche Johnsen fra børnehuset Blæksprutten blev i går kåret til Danmarks bedste pædagog i Politikens årlige kåring.

Når man er Danmarks bedste pædagog, skal der en ordentlig velkomst til. Så det fik Sissel Gøtzsche Johnsen, da hun i dag mødte ind på arbejde i børnehuset Blæksprutten: Alle børnene sad klar med flag i storrummet og sagde tillykke, da Sissel trådte ind. En velkomst, der rørte prisvinderen.
- Jeg er simpelthen bare så overvældet over den velkomst, siger en tydeligt rørt Sissel Gøtzsche Johnsen.

Der var gaver fra personalet og masser af kram fra alle, da Danmarks bedste pædagog havde tørret et par tårer væk og sagt tak for den flotte velkomst. Og både velkomst og pris er noget, der har gjort Sissel Gøtzsche Johnsens smil lidt større end normalt.
- Jeg er så mega glad og beæret over den her pris. Og det hele er så overvældende. Overvældende er faktisk det eneste ord, jeg kan sætte på alt det her, siger hun.

Sissel Gøtzsche Johnsen mødte ind lidt senere end normalt, da hun i går kom sent hjem fra København efter prisoverrækkelse. Og det var faktisk hendes eget valg at møde ind i dag, for der var ikke noget andet sted, hun hellere ville være og fejre hendes flotte pris.
- Jeg har selv bedt om at komme på arbejde i dag, for der er ikke noget bedre sted at være på sådan en dag som i dag. Jeg kunne ikke ønske mig noget andet end at fejre det her med børnene, siger hun.

Politikens Pædagogpris

Sissel Gøtzsche Johnsen er blevet indstillet til prisen af både forældre og kolleger. Hun var faktisk den pædagog, der fik flest indstillinger i hele landet. Nogle af ordene bag indstillingerne lyder:
- Hver dag er en fest for børnene. Sissel deltager i legen, hvor skoven er et musiklokale og bær laves til saft. Børnene får lov til at udforske, udfordre og udvikle sig og Sissel er deres heppekor imens. Hun har interesse i, at alle børn trives.

Juryen var derfor heller ikke i tvivl om, at Sissel Gøtzsche Johnsen er den helt rigtige vinder.
- Vi var simpelthen ikke i tvivl om, at det skulle være hende, siger Andreas Rasch-Christensen, chef på Forskningscenter for Pædagogik og Dannelse ved VIA University College og medlem af det fagpanel, der har fundet årets vindere.

Politikens Pædagogpris er blevet uddelt i fire år. Med prisen sætter Politiken og Velfærds- og Forskningsfonden for Pædagoger fokus på gode pædagoger og hylder dem med Politikens Pædagogpris. Du kan læse meget mere om prisen og den glade vinder på Politikens hjemmeside.

""
""
""
""
""
Sidst opdateret: