Klimaforandringer kalder på handling. Det er baggrunden for, at Vejle Kommune holder en klimadag 28. januar, som skal inspirere til, hvordan vi kan udlede mindre CO2.

Den 28. januar står i klimaets tegn. Her skal Vejle nemlig have sin første klimadag, som vil foregå i Spinderihallerne fra 13.30-17.30.

Her får borgere, virksomheder og andre mulighed for at dykke ned i, hvordan vi alle kan bidrage til, at der udledes mindre CO2 – så vi når målet om 70% mindre udledning i 2023.

Fokus på den enkelte – og fem temaer

Bag initiativet står Klima-, Natur- og Miljøudvalget, som ser frem til en dag, der ligger i forlængelse af Vejle Kommunes klimaplan. Den ligger vægt på partnerskaber med landbrug, erhverv og transportsektoren – alt imens den enkelte også kan gøre en forskel for klimaet.

Netop derfor er det gratis at deltage i klimadagen, hvor man kan hente inspiration i gennem workshops, foredrag og underholdning, der kredser om fem temaer:

Grøn transport, bæredygtige byer og boliger, energi, grønt forbrug og biodiversitet.

Pris og dialogmiddag på klimadagen

På klimadagen uddeles der også en klimapris, der skal hylde Hverdagens Klimahelt. Den kan borgere indstille til inden klimadagen.

Endelig vil der på klimadagen være en dialogmiddag. Her kan deltagere over et klimavenligt måltid drøfte Vejle Kommunes klimaindsats og -plan med politikere og medarbejdere fra Vejle Kommune.

Det er gratis at deltage i dialogmiddagen - men kræver tilmelding.

Sidst opdateret: