At miste er ofte smertefuldt. Derfor har vi udvidet sorgstøtten, så efterladte over 18 år, der har mistet en ægtefælle eller samlever, kan få en gratis samtale med en sorgvejleder i Vejle Kommune.

Der er hjælp at hente, hvis du mister en ægtefælle eller samlever. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har nemlig udvidet den nuværende sorgstøtte, så alle over 18 år nu kan få en samtale med en sorgvejleder efter en ægtefælle er gået bort.

Det tilbud er, ifølge udvalgsformand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Peder Hummelmose, et vigtigt skridt for, at familierne kan få den nødvendige hjælp i et sorgforløb.

  • Hvis du er under 65 år, har du ofte børn, som også påvirkes af sorgen. Samtidig har de fleste et arbejde og et netværk der igennem. Der er på den måde meget på spil for efterladte under 65år. Derfor vil vi med sorgstøtten give dem nogen at tale med, mens de også kan blive guidet igennem alt fra sorgorlov til støttegrupper for børn. Forhåbentlig vil det hjælpe, siger Peder Hummelmose.

Skal du have kontakt med en sorgvejleder?

En samtale med en sorgvejleder kan både være om tabet og sorgen. Men den kan også handle om det praktiske, der skal på plads efter et dødsfald i familien.  

Du kan få fat i en af sorgvejlederne i Vejle Kommune på tre måder: 

Du kan læse mere om den nye sorgstøtte – og støtte til børn og unge i sorg – her https://www.vejle.dk/borger/mit-liv/sundhed-og-omsorg/sundhed-og-forebyggelse/sorgstoette-til-dig-der-har-mistet/

Sidst opdateret: