Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om test og nye restriktioner


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Vejles smittetal nu 22,5

Vejle Kommune er nu oppe over Sundhedsstyrelsens såkaldte ”bekymringsgrænse”. Det sker, når antallet af nye corona-smittede passerer 20 per 100.000 indbyggere de seneste 7 dage. Det betyder indkaldelse af Sundhedsberedskabet og kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Anbefal denne side:

Vejle Kommunes Sundhedsberedskab blev ekstraordinært indkaldt torsdag eftermiddag, efter at det var blevet offentliggjort, at smittetallet nu er oppe på 22,5.

En kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed viste, at de 26 borgere, der er blevet smittet den sidste uge, er meget spredt både geografisk og aldersmæssigt. Det er typisk par, der er smittet, men der er ikke tegn på et samlet udbrud.

Stærk opfordring til at holde afstand og spritte
På grund af det stigende smittetal og fordi smitten er så spredt, opfordrer Sundhedsberedskabet til, at alle ansatte og alle borgere i den kommende tid er endnu mere påpasselige med ikke at bringe smitten videre.

Det er vigtigt med et fortsat fokus på Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at holde afstand, vaske / spritte hænder, undgå større forsamlinger og blive hjemme ved de mindste symptomer. Og så skal man lade sig teste ved den mindste mistanke.

- Lad os stå sammen hver for sig, så vi ikke kommer til at stå i en situation, hvor vi skal lukke ned igen, opfordrer borgmester Jens Ejner Christensen.

Opfordringer gælder også de mange studerende. Der er konstateret smitte på enkelte uddannelsesinstitutioner, og derfor sender borgmesteren også en opfordring til de studerende og beder dem om at passe på hinanden og undgå større forsamlinger og større fester.

Aflyser arrangementer og skærper forholdene for besøg
Vejle Kommune har aflyst en række arrangementer i den kommende tid, bl.a. Rare Olympiske Leges arrangement på stadion fredag. Samtidig opfordrer kommunen til, at private også vurderer, om der er arrangementer, der bør aflyses, og sikre, at man overholder de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har angivet for arrangementer og fester https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Begraens-antallet-af-deltagere-til-private-fester

Sundhedsberedskabet opfordrer også til, at ansatte i kommunens administration overvejer at arbejde hjemmefra, hvis det er muligt, uden at det går ud over deres arbejdsopgaver – især hvis man tilhører en af de sårbare grupper eller arbejder i kontorfællesskaber.

På grund af det stigende smittetryk i Vejle Kommune vil plejecentre, institutioner på handicap- og psykiatri området og sociale tilbud skærpe forholdene for besøg.

Det betyder en øget opmærksomhed på, at alle overholder afstandskrav og god hygiejne. Der henstilles til, at besøgene i videst mulig omfang foregår udendørs.

Generelt følger Sundhedsberedskabet situationen nøje og er løbende i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Sidst opdateret: 24. september 2020