Skal vi opfylde regeringens ambitioner for den grønne omstilling, er der brug for, at regeringen investerer bedre rammevilkår og klar lovgivning i processen. Det er Vejle og Kolding kommuners budskab til klima-, energi- og forsyningsministeren.

Der er for mange forhindringer for at nå regeringens mål om mere grøn strøm og varme.  Derfor er der brug for, at staten skaber bedre rammevilkår for den grønne omstilling.

Det er hovedbudskabet i det brev, som Søren Peschardt, formand for Klima-, Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune og Jørn Chemnitz, formand for Natur, Miljø og Klimaudvalget i Kolding Kommune, har sendt til Klima-, Energi- og Forsyningsminister Lars Aagard.

Ulige vilkår arbejder imod

Fx ender regningen for transmissionsledninger i dag hos forbrugerne, og det skaber ulige vilkår alt afhængigt, hvor du bor i landet.

Det er i dag også mere attraktivt for bygherrer at vælge varmepumper frem for fjernvarme, når der bygges nyt. Også selv om der bygges i områder, hvor der allerede er fjernvarme.

Og så er der brug for et bedre overblik over kapaciteten i elnettet, når vi ønsker at koble større energiproducerende anlæg som fx solceller på.

Sidst opdateret: