Der bliver rift om tribunepladserne, når der i oktober holdes VM i Kørestolsrugby i Vejle. Allerede 8 måneder før VM starter melder Parasport Danmark udsolgt af partoutbilletter til finaleweekenden. Senere på måneden åbner de op for salg af dagsbilletter.

Spektrum i DGI Huset var fyldt til bristepunktet i sommeren 2019, da Danmark og Storbritannien tørnede sammen i EM-finalen i kørestolsrugby. Til oktober er de danske landshold igen i aktion på hjemmebanen i Vejle, og interessen er også denne gang stor for at opleve verdens bedste rugbynationer, der skal kæmpe om VM-trofæet og direkte kvalifikation til de Paralympiske Lege i Paris 2024.

Godt en tredjedel af de solgte billetter er købt af englændere, der i sommers kunne glæder sig over, at Storbritannien vandt guld ved de Paralympiske Lege i Tokyo. Nu jagter briterne deres tredje store mesterskab på stribe, men Torben Nygaard forventer skarp konkurrence. 

- Først og fremmest har vores eget danske landshold jo revanche til gode fra EM-finalen i 2019, og rammer de deres bedste niveau, spiller Danmark med om medaljerne. Der er ingen tvivl om, at det giver holdet et kæmpe løft, hvis vi igen kan fylde Spektrum, siger Torben Nygaard. 

Andre væsentlige konkurrenter til VM-titlen er USA, Australien og Japan, der er forsvarende mestre, samt de kommende franske PL-værter, der sendte Danmark ud af Tokyo-legene. 

VM i kørestolsrugby afvikles fra den 10.-16. oktober i Vejle. 

 

Danmark og England i finalen i kørestolsrugby. En spiller fra Danmark drøner afsted med bolden i skødet. En dansk og en engelsk spiller i kamp ved siden af.
Danmark og England i finalen i EM i Kørestolsrugby i Vejle i 2019. Foto: www.leesfoto.net

Fakta om VM i kørestolsrugby 

VM i kørestolsrugby 2022 finder sted fra den 10.-16. oktober i DGI Huset i Vejle. Her mødes de 12 bedste hold i verden til kampen om VM-guld og direkte kvalifikation til de Paralympiske Lege i Paris 2024. 

Parasport Danmark og den internationale organisation for kørestolsrugby, World Wheelchair Rugby (WWR), står bag arrangementet i samarbejde med Vejle Kommune, Sport Event Denmark og Parasport Danmarks hovedsponsorer JYSK, Pressalit og Elsass Fonden, samt Musholm, der er hovedsponsor for kørestolsrugby. 

Sidst opdateret: